Een speciaal plekje voor ouders en kinderen in de kinderopvang
Even op adem komen of een ontmoetingsplek met andere ouders en begeleiders.
Verder bouwen aan een plek van vertrouwen.
In ons drukke leven is het brengen en halen van de kinderen vaak een vluchtig moment. Hoe fijn zou het zijn als er een plek was waar we even de tijd kunnen stoppen om tot rust te komen en andere ouders te ontmoeten?
’t Achterhuisje heeft al lang een droom om de binnenkoer om te bouwen tot een patio – een gezellige en toegankelijke ontmoetingsplek, waar ouders kunnen ontspannen en ervaringen delen.
Soms zijn ouders nieuw in de gemeente en hebben helemaal geen nabije familie of vrienden. Soms komen ouders uit verre oorden. Soms zijn ouders zoekende naar opvoedingsantwoorden.
Het kleine ontmoeten met andere ouders kan een bron zijn van sociale en emotionele steun. Want het is fijn om bij elkaar (h)erkenning te vinden, vertrouwen te putten uit vele ervaringen en misschien zelfs nieuwe vriendschappen op te bouwen.
Door de grote inkompoort kom je op onze binnenkoer. Vanuit deze unieke plek leiden alle deuren naar de verschillende speelgroepen . Alle ouders passeren hier bij het brengen en halen.
Om deze centrale plek te kunnen uit bouwen tot een uitnodigend, gezellig en veilig binnentuintje hebben we deze steunactie opgezet.
Kan een nieuwe terrasvloer? Kan veel groen? Kan een fonteintje en kunnen gezellige banken?
Al 35 j weten we de krappe middelen in kinderopvang zo duurzaam en creatief mogelijk in te zetten. We roeien met de riemen die we krijgen en zijn zeer erkentelijk voor iedere donatie.
Een kleine oase van rust, een stopplaats voor onze ouders en onze kinderen…
Updates
Collectanten
Actie georganiseerd voor:
Kinderopvang 't Achterhuisje
35 jaar geleden startte onze kinderopvang als totaalopvang voor alle kinderen (0 tot 12 jaar) uit het gezin. Het werd een mini-samenleving die gaandeweg groeide in de straat, in het dorp en natuurlijk in het hart van heel veel kinderen. Doorheen de jaren werd duidelijk dat een gezonde samenwerking van het team de graadmeter vormde van de geleverde kwaliteit. En we leerden gaandeweg dat zowel de kinderen, de ouders als de medewerkers zich goed moeten voelen en betrokken zijn in alle aspecten van het opvanggebeuren. Die driehoek 'samenwerking ouders, kinderen en medewerkers' is ons fundament.