Directe hulp voor mensen uit Oekraïne.

Directe hulp voor mensen uit Oekraïne.
Luc De Bie

Wij vangen mensen op in Hongarije & Belgie. Onderdak is geregeld maar er is geld nodig voor voedsel, medicijnen, kledij, gas

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Wij zijn een groep prive mensen in Hongarije die mensen in hun prive huizen opvangen. Steun van regeringen is er niet. Ook niet in Belgie.

De situatie in Oekraïne is hartverscheurend: honderdduizenden vrouwen en kinderen zijn op de vlucht terwijl hun mannen en vaders voor hun land blijven vechten. Mensen die nu in Oekraïne zijn, slapen al weken in koude schuilkelders. Zelfs baby's worden geboren in de schuilkelders. Vele huizen, scholen en zelfs ziekenhuizen zijn verwoest. Er is inmiddels tekort aan diverse spullen: Kledij, medicijnen, babyvoeding en babyartikelen, meubels/bedden.

Met deze steunactie willen we directe hulp bieden aan vele getroffen gezinnen en vooral kinderen. Wij zijn zeker dat de goederen die we aanschaffen direct bij de getroffen gezinnen terechtkomen. Elke bijdrage is welkom en we hopen zo veel Oekraïense mensen te kunnen helpen.

Wij hebben een paar woningen heringericht, badkamers bijgemaakt en hebben nog veel kosten te dragen. Ook in Belgie trachten we een paar leegstaande huizen te voorzien voor opvang. Ook voor internet en verwarming kunnen we alle hulp gebruiken zodat de mensen met hun familie in contact kunnen raken.

Ook kan er transport voorzien worden van goederen naar Hongarije. Prijs per container is ong 5500€.

Hiervoor hebben we alle hulp nodig om de voorzieningen te maken en om de mensen voor de opvangperiode te voorzien in alles. Van eten tot ondergoed, matrassen. Wie weet hoelang het nog duurt. Wij kunnen dit niet alleen bekostigen.

Deze mensen slapen nu in noodkampen van tenten. Het is er koud en nat.

Iedere bijdrage is welkom en op dit platform wordt er de minste werkingskosten gerekend.

DANK U.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 21/03/2022 gestart
2684x bekeken

Actie georganiseerd door:

Luc De Bie

Luc De Bie

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 21/03/2022 gestart
2684x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog