Boulderzaal de Vrijheid

Boulderzaal de Vrijheid

We willen onze eetcafe omtoveren tot een unieke Boulderzaal

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Boulderen is een van de snelst groeiende sporten van de Benelux. Je klimt korte routes –  boulders – op wanden van ruim 4 meter hoog. Je klimt zonder touw, boven dikke matten, waardoor je veilig kunt boulderen.

 

Om aan de vraag te voldoen hebben we een ruimte van 20m2 omgetoverd tot boulderzaal. Maar wwe willen een stap verder gaan en op onze eerste verdiep alle muren slopen om zo 120m2 boulderplezier aanbieden.

In Ronse is er wel een talrijk aanbod van horeca en kleinhandel. Activiteiten zoals cinema, bowling en vrijetijdsbestedingen daar dient men zich alweer te verplaatsen naar de omliggende steden in een radius van 40 km. Daarom geloven we dat hier zeker een markt en een publiek voor is. 

In Ronse is er al sinds jaren een klimclub met bijhorende faciliteiten, deze heet Spero, maar deze richten zich voornamelijk op het lengteklimmen en speleologie. Een navraag bij de plaatselijke klimvereniging Spero die de lengteklimzaal in beheer heeft bij Stad Ronse leert ons snel dat de laatste drie jaar groeit de jeugdwerking ook snel. Ze kunnen het aantal bijna niet meer aan. De zaal wordt te volgend jaar te klein voor jeugdlessen als die groei zich doorzet.

Een Boulderzaal zou ook een goede aanvulling zijn om technische vooruitgang te boeken en veelzijdige klimmers opleveren.

 

Als uitbaters van de Vrijheid zijn Kenny en ik fervente klimmers. Het is als een virus. Plots heeft het je te pakken en ga je gaandeweg je leven op deze visie gaan aanpassen. Dicht bij de natuur, op zoek naar je mentale en fysieke grenzen vechtend tegen de zwaartekracht. Ondertussen baten we al 9 jaar De Vrijheiduit, ze is een vaste waarde van de Ronsische horeca. Beide passies zijn aanvullend geloven we. 

In tegenstelling tot de meeste boulderzalen ligt onze ervaring en expertise ook in het horecagedeelte.

 Even klimmen, gezellig met vrienden en achteraf wat bier of iets eten. Zalig toch?

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22/10/2023 gestart
99x bekeken

Actie georganiseerd door:

Angelo possemiers

Angelo possemiers

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22/10/2023 gestart
99x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Sport
Misbruik melden