In the media

Vzw Kleine Held zorgt voor liefdevolle fotoreportages van premature en zieke pasgeborenen op de dienst neonatologie

22 Feb 2022

Vzw Kleine Held zet zich al vijf jaar in voor de ouders van premature en zieke pasgeboren baby’s. De vzw werd in 2017 opgericht door Sofie D’Hondt, als eerbetoon aan haar dochtertje Noor. Na een zware, intense ziekenhuisperiode van 7 maanden moest zij haar kleine held afgeven. Het volledige verhaal van Noor kan je hier lezen.

Mama Baas

Sofie zet zich na het verlies van haar eigen kindje in voor premature baby’tjes

09 Feb 2022

Mama Sofie D’Hondt weet als geen ander wat voor een emotionele rollercoaster een prematuur kindje met zich meebrengt. Na een zware, intense ziekenhuisperiode van 7 maanden moest haar gezin uiteindelijk de vrolijke, moedige Noor afgeven. “Ondanks de fantastische zorg heb ik ondervonden hoe kil een ‘ziekenhuisleven’ kan.” Daar wil Sofie met vzw Kleine Held verandering in brengen.

Libelle Mama

Vzw Kleine Held blijft vechten na financieel moeilijke coronaperiode: “Ik wil mijn meisje niet voor de tweede keer afgeven”

31 Dec 2021

BOEKHOUTE/ ASSENEDE - Net als heel wat verenigingen beleeft ook vzw Kleine Held, dat gratis startpakketten en fotoreportages schenkt aan ouders van premature kindjes, twee financieel moeilijke coronajaren. Maar oprichtster Sofie, die een te vroeg geboren kindje verloor, is net als haar dochtertje Noor een vechter. “Ik wil in 2022 nog meer mensen helpen: voor mijn meisje en al die andere kleine helden.”

Nieuwsblad

Nand werd 3 maand te vroeg geboren, vocht terug, en viert nu kerngezond eerste verjaardag: “Dankbaar voor de steun van vzw Kleine Held”

24 Jun 2020

De kleine Nand Lommens uit Heule bij Kortrijk heeft zijn eerste verjaardag gevierd, en dat mag ergens wel een klein wonder genoemd worden. Nand werd vorig jaar geboren na amper 27 weken zwangerschap, en moest drie maanden vechten voor zijn leven. De vzw Kleine Held heeft de ouders toen bijgestaan, en vandaag doen de ouders graag iets terug. “Koekjes bakken voor de vzw is een klein gebaar. Maar het toont onze dankbaarheid voor al hun steun”, klinkt het.

HLN

‘Kleine Held’ schenkt mondmaskers aan ouders van premature en zieke pasgeborenen

22 May 2020

De vzw Kleine Held, met wortels in Lievegem en het Meetjesland, schenkt gratis mondmaskers aan ouders van premature en pasgeboren baby’s die ziek zijn.

HLN

Vzw Kleine Held zorgt voor unieke foto’s: prematuurtjes gaan op de gevoelige plaat

02 Dec 2019

Vzw Kleine Held, die al jaren ouders van prematuurtjes bijstaat met pakketten met onder meer kleertjes op maat, is nu ook gestart met fotoshoots. Zondag was de vzw te gast op de afdeling intensieve zorgen van de neonatologie in het Genkse ZOL, waar tien prematuurtjes voor de lens gingen. “Elk kindje heeft zijn eigen verhaal en vaak is dat heel pakkend.”

Nieuwsblad

SOFIE (30), MOEDER VAN TWEE MEISJES EN EEN STERRENDOCHTER

03 Jan 2019

Ik ben zo dankbaar dat ik ons meisje heb leren kennen. Dat ik haar heb mogen knuffelen. Sofie maakte het grootste verdriet mee dat een moederhart kán meemaken. Maar er kwam iets moois uit voort: na de dood van haar babydochtertje Noor richtte ze vzw Kleine Held op, dat kleertjes voor prematuurtjes en sterrenkindjes maakt. Ze vertelde haar pakkende verhaal aan onze redactrice Lisa.

Libelle