In the media

Het Nieuwsblad

Gezin ontroostbaar nadat hulphond Luna (8) aanval van loslopende pitbulls niet overleeft: “Ik hoop dat baasje gestraft wordt”

29 Oct 2021

JABBEKE - De achtjarige golden retriever Luna is overleden na een aanval door drie pitbulls in Zerkegem (Jabbeke). Die laatste waren niet aangelijnd en sloegen toe tijdens een wandeling. De politie kwam al tussenbeide en de eigenaar deed afstand van de honden. “Ik hoop dat hij wel nog gestraft zal worden. Luna was echt mijn metgezel”, zegt baasje Steven Vermandel (47) uit Zerkegem.

Het Nieuwsblad
VRT NWS

Hulphond gestorven na aanval van pitbulls in Zerkegem, baasje vraagt om strengere wetgeving

29 Oct 2021

Hondenbaasje Steven Vermandel uit Zerkegem schreef een open brief naar minister van dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Hij vraagt om een strengere wetgeving voor baasjes van honden, die getraind worden om te bijten. Zijn hulphond Luna werd 2 weken geleden gebeten door 3 loslopende pitbulls. Ze was er te erg aan toe en moest worden ingeslapen. 

VRT NWS
Het Laatste Nieuws

Golden retriever Luna (8) overlijdt na drieste aanval van pitbulls, baasje Steven (47) blijft gebroken achter: "Ze was mijn hulphond, mijn steun en toeverlaat”

28 Oct 2021

JABBEKE - Steven Vermandel (47) uit Zerkegem bekomt van een drieste aanval waarbij golden retriever Luna (8) uiteindelijk het leven liet. Tijdens een wandeling met de schoonzoon van Steven vielen drie loslopende pitbulls het duo plots aan, Luna liep daarbij gruwelijke verwondingen op. Woensdag liet de dierenarts haar inslapen. Steven, die met zware rugproblemen kampt, leidde haar zelf op tot zijn hulphond. “Mijn schoonzoon probeerde de aanval nog tevergeefs af te wenden”, zucht de man. “Hij mag blij zijn dat hij het nog kan navertellen.”

Het Laatste Nieuws