In the media

Nieuwsblad

Scouts en KSA slaan de handen in elkaar voor crowdfunding en benefiet: “Na de brand van ons lokaal is onze band nog sterker geworden”

21 Mar 2024

OOSTERZELE - Scouts Sjaloom en KSA zitten na de verwoestende brand van hun jeugdlokalen van vorige maand niet in zak en as. Met vereende krachten zamelden ze al 52.000 euro in. Zaterdag volgt een gezamenlijke benefiet.

Nieuwsblad
Nieuwsblad

Verslagenheid na brand die Scouts- en KSA-lokaal vernielt maar ook vastberadenheid. Teller steunactie staat na amper één dag al op 31.290 euro

26 Feb 2024

OOSTERZELE - Met maandag rond de middag al 565 donaties die samen goed zijn voor 31.290 euro, heeft de steunactie na het afbranden van het Scouts- en KSA-lokaal een vliegende start genomen. Ondertussen wordt gezocht naar een tijdelijk onderkomen. Het is de bedoeling om de draad van de werking van beide jeugdverenigingen volgend weekend al op te pikken.

Nieuwsblad
Nuus

Steunactie voor Scouts & KSA Oosterzele

26 Feb 2024

Beste vrienden, oud leiding en sympathisanten, na de onverwachte brand zijn we nog steeds aan het verwerken wat er gebeurd is. Na 18 jaar in onze lokalen gespeeld, geleefd en herinneringen hebben opgebouwd, zijn wij onze 2de thuis verloren. Toch willen wij, KSA en Scouts samen, zo snel mogelijk ons verhaal verder zetten en daarbij kunnen we alle hulp gebruiken. Naast de schade aan het gebouw is er heel veel materiaal verloren gegaan. We kunnen alle hulp gebruiken voor de aankoop van nieuw kamp-, kook-, spelmateriaal en nog zoveel meer. Elke bijdrage wordt geapprecieerd, zo kunnen we dit semester en ons zomerkamp succesvol verderzetten

Nuus
VRT NWS

Hevige brand vernielt lokalen KSA en scouts Oosterzele, ook asbest vrijgekomen

25 Feb 2024

Bij een hevige brand zijn vannacht de lokalen van de KSA en scouts in Oosterzele volledig vernield. Bij de brand is ook asbest vrijgekomen. Een branddeskundige van het parket onderzoekt de oorzaak van de brand. De gemeente zal maandag met de jeugdverenigingen samenzitten om te bekijken hoe de werking kan verdergezet worden.

VRT NWS
Het Laatste Nieuws

Felle brand legt lokalen scouts en KSA volledig in de as: “Moeten snel andere locatie en materiële hulp zoeken”

25 Feb 2024

Een korte, maar felle brand vernielde zaterdagnacht de lokalen van twee jeugdverenigingen in Achterdries in Oosterzele. Er vielen geen gewonden, maar de schade is aanzienlijk. De burgemeester plant nu een vergadering om de getroffen jeugdbewegingen te helpen.

Het Laatste Nieuws
Nieuwsblad

Felle brand vernietigt lokalen van Scouts en KSA, buurtbewoners gewaarschuwd over asbest: “Op een half uur was alles weg”

25 Feb 2024

OOSTERZELE - Een felle brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag de lokalen van de Scouts en KSA aan Achterdries volledig vernietigd. De gemeente is op zoek naar alternatieve locaties en ook materieel want alles ging in vlammen op. In de buurt werd een brief verspreid omdat er zich in gebouw asbesthoudende materialen bevonden.

Nieuwsblad
Het Laatste Nieuws

“Tenten alleen kosten al 15.000 euro”: scouts en KSA Oosterzele starten crowdfunding na verwoestende brand

25 Feb 2024

Scoutsgroep Sjaloom en KSA Oosterzele zijn na een zware brand hun lokalen én al hun materiaal kwijt. Een zware klap voor beide jeugdbewegingen, maar zij hebben besloten om niet bij de pakken te blijven zitten. Sympathisanten startten al een crowdfunding.

Het Laatste Nieuws