In de media

Focus WTV

TURNCENTRUM VOOR MENSEN MET BEPERKING REKENT OP CROWDFUNDING

21 Jan 2022

Vandaag is het nieuw project van Westhoek Turncentrum in Ieper voorgesteld. Het wordt een unieke accommodatie voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met eender welke beperking.

"Deze unieke accommodatie in België komt er omdat ook mensen met een beperking recht hebben op beweging. Er zijn voor deze mensen te weinig mogelijkheden de dag van vandaag", zegt Ruth Develter, bestuurslid Westhoek Turncentrum.

Focus WTV
HLN

Turnkring Vlamertinge bouwt zaal voor G-sporters met steun van acteur Peter Bulckaen: “Alle hulp is welkom want we staan zelf in voor het financiële luik”

10 Dec 2021

VLAMERTINGE - De mensen van Westhoek Turncentrum hebben het hart duidelijk op de juiste plaats: de vereniging wil in Vlamertinge met hoofdzakelijk eigenen middelen een sporthal bouwen voor mensen met een beperking. Om toch niet met een jarenlange hoge afbetaling te moeten afrekenen, is de organisatie op zoek naar geld via een crowdfunding. De turnvereniging strikte acteur Peter Bulckaen voor een promotiefilmpje. 

HLN
VRT NWS

Turnclub Vlamertinge zamelt geld in voor aparte sporthal voor mensen met beperking: “Ze zijn snel overprikkeld of schamen zich tussen andere sporters”

30 Nov 2021

In Vlamertinge, bij Ieper, zamelen het Westhoek Turncentrum en turnkring Vlamertinge geld in voor een sporthal die alleen bedoeld is voor mensen met een beperking. Ze willen dat iedereen op zijn eigen manier kan bewegen en vinden het erg belangrijk dat ze dit gescheiden kunnen doen van andere sporters. De eerste steen van de sporthal zal gelegd worden in juni.

VRT NWS