In de media

Nieuwsblad

Carnavalsgroep start steunactie voor leden die zwaar verbrand raakten bij gasontploffing op eetfestijn: “Familie ondersteunen bij eerste kosten”

06 Sep 2024

De Popollekes is een steunactie gestart om haar leden Dries Coppens (25) en Benny Verbustel (58) en hun families te ondersteunen. Dries en Benny raakten zwaar verbrand toen een gasfles ontplofte tijdens het eetfestijn van de carnavalsgroep in de Sint-Jan Kring in de Rerum Novarumstraat.

Nieuwsblad
Het Laatste Nieuws

Steunactie voor Dries en Benny nadat beide carnavalisten zwaar verbrand raakten op eetfestijn: “Benny wacht mogelijks revalidatie van twee jaar”

05 Sep 2024

Twee weken na de ontploffing van een gasfles in zaal de Kring in de Immerzeeldreef is carnavalsgroep De Popollekes een crowdfunding opgestart om Dries (25) en Benny (58) te ondersteunen. Beide leden raakten zwaar verbrand bij het loskoppelen van een gasfles en liggen nog steeds in het ziekenhuis om te revalideren. “Benny zit momenteel nog volledig ingepakt en wacht mogelijks een revalidatie van twee jaar", zegt carnavalslid Werner Kinoo.

Het Laatste Nieuws
TV Oost Vlaanderen

Steunactie voor slachtoffers van Aalsterse carnavalsgroep De Popollekes en hun familie

05 Sep 2024

Er is een crowdfunding opgestart om de twee slachtoffers van de Aalsterse carnavalsgroep De Popollekes en hun familie te ondersteunen. Zij raakten twee weken geleden zwaar verbrand bij de ontploffing van een gasfles. In parochiezaal Sint-Jan in de Immerzeeldreef hielden de Popollekes hun jaarlijks eetfestijn. Maar bij het opruimen van de keuken liep het mis. Een gasfles ontplofte en veroorzaakte een steekvlam. Hierdoor raakten Dries Coppens en Benny Verbustel zwaar verbrand. De ene werd overgebracht naar het UZ in Gent, de andere naar brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek. En nu is de carnavalsgroep dus een steunactie gestart om de getroffen leden en hun familie een hart onder de riem te steken. De teller van de crowdfunding staat op dit moment al op meer dan 4.000 euro. Daarnaast heeft de groep ook goed nieuws gekregen, want één slachtoffer heeft het ziekenhuis net mogen verlaten.

TV Oost Vlaanderen
VRT NWS

Gasfles ontploft tijdens eetfestijn van carnavalsgroep in Aalst, 2 mensen zwaargewond

26 Aug 2024

In Aalst zijn 2 leden van carnavalsgroep De Popollekes zwaargewond geraakt toen tijdens hun eetfestijn een gasfles ontplofte. Ze zijn met brandwonden naar de ziekenhuizen in Neder-Over-Heembeek en Gent overgebracht. Hoe het ongeval kon gebeuren, wordt nog onderzocht. "We hebben nog geluk gehad", zegt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA).

VRT NWS
Het Laatste Nieuws

Carnavalsgroep zwaar onder de indruk nadat twee leden gewond raken bij explosie op eetfestijn in Aalst: “Eén slachtoffer ligt nog in kunstmatige coma”

26 Aug 2024

“Plots hoorde ik een knal vanuit de keuken. We zagen meteen dat het niet goed was.” De leden van de Aalsterse carnavalsvereniging de Popollekes zijn een dag later nog steeds zwaar onder de indruk van de ontploffing die zondagavond plaatsvond na hun eetfestijn. Dries (25) en Benny (58), twee leden van de carnavalsgroep, raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. “We hopen dat ze snel kunnen herstellen, onze gedachten zijn nu bij hun”, zegt Werner Kinoo van De Popollekes.

Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gasfles ontploft tijdens eetfestijn carnavalsgroep De Popollekes in Aalst: twee gewonden

25 Aug 2024

Tijdens een eetfestijn in feestzaal De Kring in Aalst zijn zondagavond twee gewonden gevallen toen een gasfles ontplofte in de keuken. Carnavalsvereniging De Popollekes vierden er hun jaarlijkse eetfestijn, maar toen ze eten wilden maken voor hun eigen leden ging het mis en ontplofte er een gasfles gevolgd door een steekvlam. Een 25-jarige en een 58-jarige man werden naar het ziekenhuis gebracht met ernstige brandwonden.

Het Laatste Nieuws
Nieuwsblad

Twee gewonden naar ziekenhuis gebracht nadat gasfles ontploft tijdens eetfestijn

25 Aug 2024

Aalst - Tijdens een eetfestijn van AKV De Popollekes in Aalst is zondagnamiddag een gasfles ontploft. De schade is aanzienlijk. Twee personen zijn met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, bevestigt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).

Nieuwsblad
TV Oost (TVO) Oost Vlaanderen

Gasfles ontploft tijdens eetfestijn in Aalst, twee mensen met brandwonden naar ziekenhuis

25 Aug 2024

In Aalst zijn deze namiddag twee mensen zwaargewond geraakt na een gasexplosie. De medewerkers van carnavalsvereniging De Popollekes waren op dat moment bezig in de keuken van parochiezaal Sint-Jan. Zij hadden net hun eetfestijn achter de rug. Wat de ontploffing heeft veroorzaakt, is nog niet geweten. De brandweer en politie kwamen snel ter plaatse. Het vuur was snel onder controle, maar de veranda van de parochiezaal is volledig weggeblazen. De twee slachtoffers werden weggebracht naar het ziekenhuis voor verdere verzorging.

TV Oost (TVO) Oost Vlaanderen