In de media

Redactie24.be

Slachtoffers overstromingen zitten in de kou: Verwarmen moeilijk of onbetaalbaar

01 Dec 2021

Na de watersnood van afgelopen zomer is de situatie in getroffen gebieden in Wallonië nog steeds schrijnend. Johan Hermans ging al meermaals ter plaatse helpen en merkt dat heel wat mensen het bijzonder moeilijk hebben om bijvoorbeeld hun huis te verwarmen.

Redactie24.be
Redactie24.be

Nog altijd schrijnende situaties na overstromingen in Wallonië: “We zien achteruitgang”

24 Nov 2021

Eind augustus startten Johan Hermans en zijn vrouw een steunactie om de mensen in Wallonië na de zware en vernietigende overstromingen te helpen door geld in te zamelen en spullen naar ginder te brengen. Nu drie maanden later geeft hij een update van de situatie op verschillende plaatsen in Wallonië.

Redactie24.be
Het Laatste Nieuws

Leerlingen Sint-Martinusscholen bakken voor Waalse slachtoffers overstromingen: “Ze hebben er zelfs geen bakker meer”

07 Oct 2021

HERK-DE-STAD - Bijna drie maanden na de vreselijke overstromingen in en rond Pepinster moeten de slachtoffers nog steeds rekenen op hulp van vrijwilligers om te overleven. Omdat de buurt geen enkele bakker meer heeft, trommelen vrijwilligers al wekenlang iedereen op om brood te bakken. Deze week zijn de leerlingen van de bakkerijschool in Herk-de-Stad de leveranciers van dienst.

Het Laatste Nieuws
Redactie24.be

Nog veel nood aan hulp na de overstromingen: "Mensen vragen sinds kort opnieuw eten"

30 Aug 2021

Anderhalve maand na de overstromingen is de nood aan hulp nog bijzonder groot in Wallonië. Johan Hermans ging al 11 keer ter plaatse om te helpen en getuigt over de schrijnende situatie.

Redactie24.be