In de media

TV Oost Vlaanderen

Brandweerman Miguel raakt zwaargewond bij blusactie, collega's starten steunactie

01 Apr 2024

In Wichelen hebben enkele brandweermannen een steunactie op poten gezet voor hun collega Miguel. Miguel raakte drie weken geleden zwaargewond tijdens een brand in het chirolokaal van Gijzegem. Hij raakte geplet tussen een brandweerwagen en autopomp. Miguel kroop door het oog van de naald, maar houdt er wel een zware bekkenbreuk aan over. Hij moet nu maandenlang revalideren.

TV Oost Vlaanderen
Het Laatste Nieuws

Chiro Popov krijgt massaal veel steun na zware brand in leiderslokaal: “We kijken al uit naar onze bosfeesten in augustus”

12 Mar 2024

De zware brand bij Chiro Popov in Gijzegem afgelopen weekend heeft de groep ontzettend hard geraakt, maar tegelijkertijd willen ze ook al zoveel mogelijk naar de toekomst kijken. Hun leiderslokaal ging volledig in vlammen op en de schade is bijzonder groot, maar dat is de steun ook. “De steun van ouders en zelfs andere jeugdverenigingen is hartverwarmend", zeggen Jana en Robbe. Zelf hebben ze ook het hart op de juiste plaats, want zij vergeten de brandweerman niet die gewond raakte bij de bluswerken.

Het Laatste Nieuws
Nieuwsblad

“We doen wat we kunnen om Chiro te helpen”: stad bekijkt wat mogelijk is na verwoestende brand bij jeugdbeweging

11 Mar 2024

GIJZEGEM - Het stadsbestuur bekijkt wat het kan doen om Chiro Popov uit Gijzegem te helpen. De jeugdbeweging zag zondagaovnd haar leidingslokaal in de Eerste Bochtweg vernield door een uitslaande brand. Er vielen geen gewonden maar de schade is aanzienlijk: een deel van de gebouwen is compleet uitgebrand.

Nieuwsblad
Nieuwsblad

Uitslaande brand vernielt deel Chirolokalen, leden twee uur eerder nog aanwezig

10 Mar 2024

GIJZEGEM - In Gijzegem brak zondagavond een uitslaande brand uit in de lokalen van de Chiro-afdeling op de Eerste Bochtweg. Gewonden vielen er niet. Naar de oorzaak van de brand is het voorlopig nog gissen. Amper twee uur voor de brand waren leden van de Chiro nog ter plaatse, maar toen was er nog niets aan de hand.

Nieuwsblad