In de media

Het Laatste Nieuws

Opbrengst van truffelverkoop GO atheneum Oudenaarde gaat naar steunactie voor oud-leerlinge Juline

11 Jun 2024

Het GO atheneum Oudenaarde kon een cheque van 1.789,15 euro overhandigen aan Juline Vandermeiren (17), die als gevolg van een zogenaamde functionele neurologische stoornis (FNS) aan een rolstoel is gekluisterd.

Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Farcetheater speelt “Kom van dat dak af” om benfiet Juline te steunen

22 Apr 2024

Het Farcetheater brengt in Oudenaarde binnenkort drie Oudenaardse voorstellingen van haar komedie “Kom van dat dak af”. De opbrengst gaat naar de benefietactie Stappen voor Juline.

Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vreemde kwaal duwt Juline (17) van ene dag op andere in rolstoel: “Is dit voor het leven? Niemand die het me kan zeggen”

14 Mar 2024

Van de ene dag op de andere aan een rolstoel gekluisterd worden en dat zonder aanwijsbare oorzaak: het is wat de bijna 17-jarige Juline Vandermeiren uit Oudenaarde is overkomen. Het gevolg van een zogenaamde functionele neurologische stoornis (FNS). “Dat was tweeënhalf jaar geleden, maar tot op vandaag weet ik nog altijd niet aan wat het ligt.” Prof. dr. François-Laurent De Winter van het Universitair Psychiatrisch Centrum (UPC) KU Leuven legt uit wat die mysterieuze kwaal is. “De oorzaak uitvissen is vaak een hele zoektocht.”

Het Laatste Nieuws
Nieuwsblad

Help Juline (16) terug te stappen na diagnose van raadselachtige neurologische ziekte: “Ik zou zo graag weer eens naar een pretpark kunnen”

13 Mar 2024

OUDENAARDE/EINE - In oktober 2021 nam het leven van de toen 14-jarige Juline Vandermeiren uit Eine en dat van haar ouders een drastische wending. Van de ene op de andere dag werd ze misselijk, kreeg ze hyperventilaties en kon ze nauwelijks nog op haar benen staan. Functioneel Neurologische Stoornis (FNS), luidde de diagnose. Een uitzonderlijke ziekte, die nog niet erkend wordt. Om de zware revalidatiekosten te helpen dragen, is Juline een steunactie gestart.

Nieuwsblad