In de media

Nieuwsblad

Bas (16) uit Ham vertrekt naar VS voor levensreddende gentherapie: “We hopen op genezing”

03 Jun 2023

HAM - Bas Verheyden (16) uit Oostham, die aan een uiterst zeldzame immuunziekte lijdt, vertrekt op 14 juni naar de VS voor een levensreddende gentherapie. “Voor het eerste deel van de therapie ben ik één maand met Bas in de VS”, zegt papa Kurt. “Half augustus gaan we dan met het hele gezin voor drie maanden naar ginder voor het vervolg.”

Nieuwsblad
InternetGazet.be

Steunactie voor Bas

21 Mar 2023

Bas Verheyden uit Oostham lijdt aan het IPEX-syndroom. Dit is een overerfbare, zeldzame en levensbedreigende primaire immuundeficiëntie. Deze aandoening treft vooral jonge kinderen en kan leiden tot ernstige complicaties zoals diabetes, multipele ernstige allergieën en ernstig darmlijden.

InternetGazet.be
Nieuwsblad

Gezin uit Ham verhuist naar VS voor gentherapie van zoon (16):“Onze laatste strohalm om het leven van Bas te redden”

18 Mar 2023

HAM - Bas Verheyden (16) uit Oostham, die aan een uiterst zeldzame en levensbedreigende immuunziekte lijdt, is als enige Europeaan geselecteerd voor een gentherapie in de Verenigde Staten. Voor die therapie verhuist het gezin Verheyden voor vier maanden naar Californië. “Dit is onze laatste strohalm om het leven van Bas te redden.”

Nieuwsblad
Het Belang Van Limburg

Gezin uit Ham verhuist naar VS voor gentherapie van zoon (16): “Onze laatste strohalm om het leven van Bas te redden”

18 Mar 2023

Ham - Bas Verheyden (16) uit Oostham, die aan een uiterst zeldzame en levensbedreigende immuunziekte lijdt, is als enige Europeaan geselecteerd voor een gentherapie in de Verenigde Staten. Voor die therapie verhuist het gezin Verheyden voor vier maanden naar Californië. “Dit is onze laatste strohalm om het leven van Bas te redden.”

Het Belang Van Limburg
GVA

Vlaams gezin verhuist naar VS voor gentherapie van zoon (16): “Onze laatste strohalm om het leven van Bas te redden”

18 Mar 2023

Bas Verheyden (16) uit het Limburgse Oostham, die aan een uiterst zeldzame en levensbedreigende immuunziekte lijdt, is als enige Europeaan geselecteerd voor een gentherapie in de Verenigde Staten. Voor die therapie verhuist het gezin Verheyden voor vier maanden naar Californië. “Dit is onze laatste strohalm om het leven van Bas te redden.”

GVA
Het Laatste Nieuws

Bas (12) en Pim (10) hebben zo’n zeldzaam syndroom dat overheid niks terugbetaalt “Ze denken dat onze zonen gezond zijn. Dat doet zo'n pijn”

15 Apr 2019

Bas (12) en Pim (10) Verheyden uit Oostham lijden aan een uiterst zeldzame mutatie van het IPEX-syndroom. Zo zeldzaam, dat de overheid de ziekte niet ernstig neemt. Gelukkig voor vader Kurt en mama Katrien Boven is er nog de Looise Zeepkistenrace. De opbrengst van de tweede editie gaat volledig naar de twee jongetjes. “Het doet pijn dat er wordt getwijfeld aan onze oprechtheid”, vertelt Kurt.

Het Laatste Nieuws