Dans les médias

NU

Frietbakkers Franky en Coen starten eigen vluchtelingenopvang in Oekraïne

16 Jun 2024

Snackbarhouders Franky van Hintum en Coen van Oosten, bekend omdat ze regelmatig patat bakken aan het Oekraïense front, hebben hun activiteiten in Oekraïne uitgebreid. Deze week opent hun opvangcentrum voor vluchtelingen in de oostelijke stad Dnipro, vertellen ze aan NU.nl.

NU
Frituur Wereld

Vijftiende Oekraïne-reis van Brabantse frietbakkers

26 Feb 2024

De Brabantse frietbakkers Franky en Coen zijn begonnen aan hun vijftiende snackreis naar Oekraïne. Van Hintum en Van Oosten gaan dichtbij het front en in de regio Donbas weer snacks, friet, frisdrank en andere versnaperingen uitdelen. Frikandellen zijn er populair, de donaties blijven trouwens wat achter.

Frituur Wereld
RTV Utrecht

Twee jaar oorlog in Oekraïne: Utrecht spreekt onvoorwaardelijke steun uit

24 Feb 2024

Utrecht - Vandaag precies twee jaar geleden viel Rusland Oekraïne binnen. Miljoenen mensen hebben door de oorlog hun huis moeten verlaten. De Utrechtse Jaarbeurs is sinds het begin van de oorlog - en nu nog steeds - een plek geweest waar Oekraïense vluchtelingen terecht kunnen voor crisisopvang. Een paar honderd meter verderop wordt vandaag stilgestaan bij de start van de oorlog.

RTV Utrecht
OP1

Franky & Coen in de uitzending van OP1 van 31 januari 2024

31 Jan 2024

Franky & Coen in de uitzending van OP1 van 31 januari 2024. Kijk vanaf 16:50 tot 25:40.

OP1
Westnieuws.be

DE VOORTDURENDE MISSIE VAN FRANKY EN COEN

10 Jan 2024

Dit artikel beschrijft de toewijding van Franky van Hintum en Coen van Oosten aan hun humanitaire missie in Oekraïne, waar ze hoop en steun bieden door het uitdelen van gratis friet en snacks. Ondanks de gevaren van het conflict, zetten ze hun werk in 2024 voort en roepen ze op tot brede steun.

Westnieuws.be
NU

Nederlands duo bakt patat in Oekraïne: 'Waardevol, maar helpt niet tegen honger'

23 Dec 2023

Franky en Coen zijn twee snackbarhouders die al ruim anderhalf jaar gratis friet en snacks uitdelen in Oekraïne. NU.nl sprak het duo kort na hun recentste bezoek. "We horen en zien met eigen ogen dat Oekraïners het steeds moeilijker hebben."

NU
NU

Van frietkraam tot frontlinie: patatbakkers reizen opnieuw naar Oekraïne

21 Dec 2023

Frietbakkers Franky en Coen zijn deze maand voor de 14e keer in Oekraïne. Al ruim 1,5 jaar delen de snackbarhouders eten uit in het door oorlog getroffen land. Deze maand hebben ze op acht locaties patat gebakken, waaronder in een militair ziekenhuis en een kindertehuis.

NU
Algemeen Dagblad

Brabantse frietbakkers bezoeken Oekraïens kindertehuis

21 Dec 2023

Frietbakkers Franky en Coen zijn deze maand voor de 14e keer in Oekraïne. Al ruim 1,5 jaar delen de snackbarhouders eten uit in het door oorlog getroffen land. Deze maand hebben ze op acht locaties patat gebakken, waaronder in een militair ziekenhuis en een kindertehuis.

Algemeen Dagblad
Dumpert

Franky en Coen helpen Oekraïens weeshuis

21 Dec 2023

Winterkerstfeelgood in je smoel. Bah.

Dumpert
FOK!

Franky en Coen weer terug uit Oekraïne, willen met kerst opnieuw afreizen

17 Nov 2023

Coen is een snackbarhouder met een snackbar 'De frietketel' (voorheen het Carmelietje) in Waspik en Franky is een snackbarhouder met een snackbar 'Franky’s Fish and Chips' in Eindhoven. Daarbij werkt Franky ook met een snackwagen op locaties. Franky en Coen zijn al meer dan vijfentwintig jaar bevriend.

FOK!
Algemeen Dagblad

Frietbakkers Franky en Coen ontsnapten aan de dood, maar keren terug naar het Oekraïense front: ‘Eigenlijk absurd wat we doen’

07 Oct 2023

EINDHOVEN - De reizen naar Oekraïne van frietbakkers Franky van Hintum en Coen van Oosten gaan allang niet meer alleen om het uitdelen van eten. Ze doen verslag van een land in puin. Vandaag vertrekken ze voor de dertiende keer.

Algemeen Dagblad
Hart van Nederland

Frietbakkers na bomaanslag weer naar Oekraïne: 'Nerveuzer dan voorheen'

06 Oct 2023

Dé Nederlandse helden in Oekraïne zijn patatbakkers Franky en Coen. Ze maken zich voor de dertiende keer op voor een reis naar het front. Bepakt met bijna 13.000 frituursnacks en veel friet vertrekken ze zaterdagochtend naar Oekraïne.

Hart van Nederland
Frituur Wereld

Franky en Coen: koelwagen hersteld na raketaanval en nieuwe oven

02 Aug 2023

De Brabantse frietbakkers Coen van Oosten en Franky van Hintum zijn bijna klaar voor hun dertiende Oekraïne-reis. Hun koelwagen is hersteld van de schade door een raketaanval en hebben ze een nieuwe frituuroven besteld.

Frituur Wereld
Algemeen Dagblad

Bedankfeestje Oekraïners voor frietbakkers Franky en Coen overschaduwd door onrust in Helmondse opvang

01 Aug 2023

HELMOND - Burgemeester Elly Blanksma is dinsdagmiddag op bezoek gegaan bij de Oekraïense vluchtelingen in de grote opvang in Helmond. Niet om het te hebben over de grote onrust die er is. Nee, voor een feestje met frietbakkers Franky en Coen.

Algemeen Dagblad
RTL Nieuws

Frietbakkers na raketinslag: 'Over een paar weken gewoon weer naar Oekraïne'

30 Jun 2023

Stoppen met gratis friet bakken voor burgers en militairen in het door oorlog verscheurde Oekraïne? Franky van Hintum (53) en Coen van Oosten (49) piekeren er niet over. Natuurlijk schrokken ze enorm, toen het restaurant waar ze zaten te eten dinsdag geraakt werd door een raket. En natuurlijk is het fijn om ergens dit weekend – ze zijn nog onderweg naar huis – weer te kunnen knuffelen met familie in Nederland. "Maar we gaan zeker snel terug."

RTL Nieuws
RTL Nieuws

Acht doden bij raketaanval Oekraïne, Nederlanders filmen ravage

28 Jun 2023

Bij een raketaanval op het centrum van de stad Kramatorsk in Oost-Oekraïne zijn zeker acht doden gevallen, onder wie drie kinderen. Ook raakten 56 mensen gewond. Onder de gewonden zijn de Nederlandse frietbakkers Franky van Hintum (53) en Coen van Oosten (49), die net als veel van de andere slachtoffers in een restaurant zaten te eten. Aan RTL Nieuws vertelt Van Hintum dat er sprake was van 'hevige paniek'. "Ik wilde alleen maar weg daar."

RTL Nieuws
Omroep Brabant

Frietbakkers Franky en Coen raken gewond bij Russische raketaanval

28 Jun 2023

Frietbakkers Franky van Hintum (53) uit Helmond en Coen van Oosten (49) uit Waspik zijn in de Oekraïense stad Kramatorsk gewond geraakt bij een raketaanval. De twee zaten in een restaurant te eten, toen de raket insloeg. Bij de aanval zijn zeker twee doden gevallen. "Het was zó hard."

Omroep Brabant
Telegraaf

Nederlandse frietbakkers ontsnappen aan de dood bij raketaanval in Oekraïne: ’Mensen zaten onder het bloed’

27 Jun 2023

KRAMATORSK - Twee Nederlanders die met een frietkar door Oekraïne trekken, zijn dinsdagavond geraakt door een raketaanval op een restaurant in Kramatorsk. Ze doen dinsdagavond telefonisch vanuit een hotel geschrokken en met de nodige schrammen hun verhaal na de inslag. „Het was een grote chaos, mensen zaten onder het bloed. Deze oorlog is zo zinloos.”

Telegraaf
Algemeen Dagblad

Frietbakkers Franky en Coen aan dood ontsnapt bij raketaanval op restaurant Oekraïne: ‘We gaan naar huis’

27 Jun 2023

De Nederlandse frietbakkers Coen en Franky die gratis snacks uitdelen in het oorlogsgebied in Oekraïne, hebben dinsdagavond aan den lijve de risico’s van hun liefdadigheidsactie ondervonden. Het restaurant in de oostelijke stad Kramatorsk waar ze zaten, werd getroffen door een of meer Russische raketten.

Algemeen Dagblad
VRT NWS

Nederlander Franky bakt frieten aan Oekraïense front: "Je went aan verwoeste gebouwen, niet aan heftige verhalen"

07 Mai 2023

De Nederlandse frituuruitbater Franky Van Hintum is al elf keer naar het Oekraïense front getrokken. Daar deelt hij gratis frietjes en frituursnacks uit. Hij is niet van plan daarmee te stoppen. "Vaak horen we van mensen dat het hun eerste warme maaltijd is in dagen", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1.

VRT NWS