Dans les médias

Nieuwsblad

Steunactie geeft Danielle (64) extra moed om terug te vechten na beenamputatie door ongeval: “Met prothese kan ik weer normaal leven leiden”

07 Apr 2023

BOOM - Danielle Maes (64) uit Boom was altijd al een bezige bij, tot in december het noodlot toesloeg. Na een zwaar ongeval en verschillende operaties moest haar linkerbeen drie weken geleden uiteindelijk toch worden geamputeerd. Een keuze die ze zelf bewust maakte. “Eigenlijk ben ik ‘opgelucht’”, zegt de moedige dame. Met een prothese ga ik uiteindelijk weer een normaal leven kunnen leiden.” Een vriendin uit de lagere school heeft intussen via steunactie.be een crowdfundingactie opgestart.

Nieuwsblad
Het Laatste Nieuws

Supervrijwilliger Daniëlle (63) krijgt veel steun na ongeval en beenamputatie: “Ik wil weer kunnen wat ik vroeger kon”

02 Apr 2023

Ze was meer dan veertig jaar zorgkundige, vervoerde als vrijwilliger minder mobiele mensen en helpt Boliviaanse kinderen met een beperking. Maar nu kan ze zelf een duwtje in de rug gebruiken. Eind vorig jaar kwam Daniëlle Maes (63) onder een vrachtwagen terecht en na complicaties moest ze haar linkerbeen laten amputeren. Om een prothese en de nodige aanpassingen in huis te kunnen betalen, startte een oud-klasgenote een crowdfundingactie. “Ik was eigenlijk blij dat ik van dat been verlost was”, verrast de moedige Boomse.

Het Laatste Nieuws