Dans les médias

Het Laatste Nieuws

Teller van steunactie voor Daan staat al op 13.330 euro

20 Jan 2023

WAREGEM - De financiële steunactie voor de ouders van de overleden Daan heeft de vooropgestelde 15.000 euro bijna bereikt. In vier dagen werd al 13.330 euro ingezameld.

Het Laatste Nieuws
Focus WTV

AL 11.000 EURO VOOR STEUNACTIE OUDERS OVERLEDEN DAAN (14)

18 Jan 2023

De steunactie voor de ouders van de overleden Daan uit Waregem heeft intussen al meer dan 11.000 euro opgebracht. De 14-jarige jongen stapte vorige week uit het leven. Volgens zijn ouders kwam dat door veelvuldige pesterijen op school. Op vraag van de familie is het parket een opsporingsonderzoek gestart. Vrienden van de familie willen de ouders financieel ondersteunen voor onder andere de advocaatkosten. Het doelbedrag van 15.000 euro is bijna bereikt.

Focus WTV
Het Laatste Nieuws

Vriendin start financiële steunactie voor ouders van overleden Daan (14): “Overspoeld door verdriet na verlies van hun zoon”

17 Jan 2023

WAREGEM - Een vriendin van de ouders van Daan is een financiële steunactie gestart voor hen. Daan (14) stapte vorige week uit het leven, volgens zijn ouders na aanhoudende pesterijen op school.

Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Teller financiële steunactie voor ouders overleden Daan (14) staat al op ruim 6600 euro

17 Jan 2023

WAREGEM - Het gaat hard met de financiële steunactie die opgestart werd voor de ouders van de overleden Daan (14). Op amper 24 uur tijd is al ruim 6600 euro ingezameld.

Het Laatste Nieuws
Krant van West-Vlaanderen

Vrienden halen al meer dan 10.000 euro op voor ouders van overleden Daan (14)

17 Jan 2023

De vrienden van het gezin van de gepeste Daan T. (14) uit Waregem hebben deze week een steunactie gestart om geld in te zamelen. Door het pestgedrag stapte Daan uit het leven. Sinds de start van de steunactie doneerden al 525 mensen een kleine bijdrage. Ondertussen werd al zo’n 10.442 euro ingezameld. “Dit is een enorm pijnlijke gebeurtenis. We willen hen helpen met de kosten van de begrafenis en advocaat en starten daarom deze actie”, schrijven de vrienden.

Krant van West-Vlaanderen
Het Laatste Nieuws

Parket onderzoekt of pestgedrag mee aan basis ligt van overlijden Daan (14): “Alvast een pv voor belaging na wat er op sociale media is verschenen”

16 Jan 2023

WAREGEM - Heeft pestgedrag op school een rol gespeeld bij het overlijden van de 14-jarige Daan T. uit Waregem? Dat zoekt het parket van West-Vlaanderen uit. Volgens de ouders van de jongen, die vorige week uit het leven stapte, is dat alleszins het geval. “De school deed er wel alles aan om hem te beschermen”, zegt hun advocaat Thomas Vandemeulebroucke. Maar wat is er gebeurd in het laatste weekend van de kerstvakantie, toen Daan volledig instortte en ontroostbaar zou geweest zijn?

Het Laatste Nieuws
Focus WTV

PARKET ONDERZOEKT VERBAND TUSSEN OVERLIJDEN DAAN (14) EN PESTGEDRAG

16 Jan 2023

Het parket voert een opsporingsonderzoek naar het overlijden van Daan T. (14) uit Waregem. De jongen stapte vorige week uit het leven. Het parket wil nu nagaan in hoeverre pestgedrag een rol heeft gespeeld in dit drama.

Focus WTV
Nieuwsblad

Ouders dienen klacht in nadat Daan (14) uit het leven stapt: “Die kinderen moeten beseffen welke gevolgen pesten kan hebben”

16 Jan 2023

Het West-Vlaamse parket gaat de dood van de 14-jarige Daan T. uit Waregem onderzoeken. De tiener stapte een week geleden uit het leven, volgens zijn ouders het trieste gevolg van langdurige pesterijen op school. Hun advocaat diende een klacht in bij de jeugdrechtbank. “Niet om hen te straffen. Wel om die kinderen te doen beseffen welke gevolgen pesten kan hebben.”

Nieuwsblad
VRT NWS

Parket opent onderzoek naar mogelijke pesters na zelfdoding van Daan (14) uit Beveren-Leie

16 Jan 2023

Het parket is een opsporingsonderzoek gestart naar het overlijden van Daan Téren, een jongen van 14 uit Beveren-Leie. Vorige week stapte hij uit het leven, volgens zijn ouders omdat hij gepest werd. Hun advocaat zegt dat ze niet uit zijn op zware straffen voor de daders. Ze willen wel weten wat er precies is gebeurd, en willen kinderen sensibiliseren. "Ze willen dat kinderen beseffen hoe dramatisch pestgedrag kan zijn." 

VRT NWS
De Morgen

Parket onderzoekt of belaging rol speelde bij overlijden tiener: ‘Daan was een makkelijk doelwit’

16 Jan 2023

Het parket zoekt uit of pestgedrag op school een rol heeft gespeeld bij het overlijden van de 14-jarige Daan T. uit Waregem, die vorige week uit het leven stapte. Volgens de ouders van de jongen is dat wel het geval. ‘Maar de school deed er wel alles aan om hem te beschermen’, zegt de advocaat van de ouders.

De Morgen