Toegangs weg tot afgelegen dorpje in Bosnië

Toegangs weg tot afgelegen dorpje in Bosnië

Toegangs weg tot naar afgelegen Bosnische dorpje

 

Help mee om een toegangsweg te maken voor kleine dorpje Donji Dovlici in Bosnië.

Het dorpje bestaat uit 7 huizen en is gelegen 10 kilometer van hoofdstad Sarajevo.  Niet ver van de stad maar wel op een zeer ontoegankelijk plek. Op de noordelijke bergwand van berg Trebevic.

Ooit werd daar gewoond onder zeer zware omstandigheden. Helemaal omdat het dorpje geen goed begaanbare toegangsweg heeft.  Mede door de oorlog is het de bewoners niet gelukt om het dorpje bewoonbaar te houden en uiteindelijk hebben ze het verlaten.

Inmiddels zijn de huizen leeggeroofd en deels ingestort. En de landerijen zijn ingesloten en overwoekerd met struiken en onkruid.

Om terugkeer naar het dorpje mogelijk te maken, de huizen op te kunnen bouwen en het leven te hervatten moet er plm. 2000 meter toegangsweg aangelegd worden door een bosrijk gebied. De kosten worden geraamd op € 50.000,- en het werk wordt uitgevoerd door de lokale ondernemers.

De Gemeente heeft echter geen geld om te helpen in het aanleggen van de toegangsweg.

Het bedrag is ook te hoog om op te brengen voor de oude dorpsbewoners die zijn achtergebleven, en zij hebben de hoop opgegeven dat ze kunnen terugkeren naar hun eigen dorp.

 Daarom vraag ik om hulp via deze weg. 

Mises à jour

Chargement...

Collecteurs

Chargement...
Démarré sur 19/08/21

Campagne organisée par:

Nedeljko  Santrac

Nedeljko Santrac

 

Dons

 
Afficher tous les dons
Démarré sur 19/08/21
Website widget
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue