Rolstoelbus voor Mirthe

Rolstoelbus voor Mirthe
Roy Huetink
Partager cette campagne

Graag zou ik geld willen inzamelen voor een rolstoelbus voor mijn allerliefste nichtje Mirthe! www.donatierolstoelbus.nl

332 dons
33%
11 702 € collectés sur 35 000 €

Mirthe is 7 jaar en een hele lieve schat die al het nodige heeft mee moeten maken in haar korte leven. Ze is allereerst ontzettend vrolijk, een 'tikkeltje' eigenwijs, een echt meisje-meisje en daarnaast lichamelijk beperkt. Dit houdt helaas in dat zij onder andere niet zelfstandig kan lopen en daardoor gebonden is aan haar (elektrische) rolstoel. Gelukkig kan ze wel het broodnodige communiceren via haar spraakcomputer, wijzen, kijken en klanken. 

Haar papa Rudy - mijn broer - en haar mama Marijke staan altijd voor haar klaar! En zijn dus buiten hun ‘gewone’ werk, ook fulltime mantelzorger. Zo nemen ze Mirthe met regelmaat mee in hun oude blauwe Volvo stationwagon om er op uit te gaan en proppen ze alles wat Mirthe nodig heeft in die onhandige en inmiddels te kleine auto. Het kan net maar eigenlijk niet, want haar elektrische rolstoel kan bijvoorbeeld niet mee… 

Gelukkig krijgen ze ook al veel hulp. Onlangs heeft Mirthe een prachtige zorgunit aan huis en - zoals eerder genoemd - een volledig door haar zelf bestuurbare rolstoel gekregen. Fantastische hulpmiddelen die het leven een stuk fijner maken!

Nu staat er nog een hele grote wens op de lijst van Rudy, Marijke en Mirthe en dat is een praktische, ruime en betrouwbare rolstoelbus. Dan zijn ze nóg zelfstandiger, mobieler en kunnen ze zonder zorgen over het vervoer richting de tienerjaren van Mirthe. Als eerste uitstapje gaan we denk ik met die opgevoerde rolstoel door het bos crossen!

Waarom zit Mirthe in een rolstoel?
Er zijn bij Mirthe twee mutaties aangetoond in het adar1 gen, de eerste bij haar moeder en de tweede bij haar vader. Kort door de bocht komt dit neer op een genetische stoornis. Mutaties in het adar1 gen zijn een bekende oorzaak van een overervende hersenziekte die bilaterale striatale necrose wordt genoemd. Dat deze mutaties bij elkaar komen is zéér zeldzaam en eigenlijk heeft Mirthe dan ook simpelweg heel veel pech gehad. Bilaterale striatale necrose is in feite een groep ziekten, waarvoor mutaties in verschillende genen verantwoordelijk kunnen zijn. Als groep zijn het vaak chronische ziekten die steeds ernstiger worden, maar er zijn zeker ook vormen die gekenmerkt worden door een ziekteperiode, waarna er een beschadiging van de hersenen overblijft die wat betreft ernst afhangt van de ernst van de doorgemaakte periode. Dit laatste is bij Mirthe het geval geweest en heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ze lichamelijk beperkt is geraakt en daardoor aan een rolstoel gebonden is. Het is helaas ook niet zeker dat de huidige situatie dan ook de rest van haar leven zo zal blijven. Bilaterale striatale necrose is jammergenoeg niet te behandelen of te genezen, men kan alleen symptomen bestrijden en zo goed mogelijk begeleiden.

www.donatierolstoelbus.nl

Mises à jour

Chargement...

Collecteurs

Chargement...
Démarré sur 12/11/22
Vu 8478x
Website widget
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue

Campagne organisée par:

Roy Huetink

Roy Huetink

332 dons
33%
11 702 € collectés sur 35 000 €

Dons

 
Afficher tous les dons
Démarré sur 12/11/22
Vu 8478x
Website widget
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue

Dans les médias

Crowdfundingsactie voor speciale rolstoelauto 7-jarige Mirthe

25 Nov 2022

Roy Huetink uit Vorden is een crowdfunding gestart om een speciale rolstoelbus/auto voor zijn 7-jarige nichtje Mirthe uit Ruurlo te verwezenlijken. Mirthe kan niet lopen en heeft inmiddels een elektrische rolstoel gekregen, maar die past niet in de auto die haar ouders hebben. Er is een speciale website voor gelanceerd samen met een crowdfundingsactie.

Fortem

Vordenaar haalt in razend tempo geld op voor nichtje Mirthe (7)

24 Nov 2022

Roy Huetink uit Vorden is een crowdfunding gestart om een rolstoelauto voor zijn 7-jarige nichtje Mirthe uit Ruurlo te verwezenlijken. Mirthe kan niet lopen en heeft inmiddels een elektrische rolstoel gekregen, maar die past niet in de auto van haar ouders.

Regio8

Vordenaar start steunactie voor zijn nichtje: ‘Een rolstoelauto voor Mirthe’

21 Nov 2022

Ruurlose 7-jarige kan nu met haar elektrische rolstoel bijna nergens naartoe.

Achterhoek Nieuws Borculo Ruurlo

Achterhoek Nieuws Contact Noord

VORDEN/RUURLO - Hij heeft al ruim zesduizend euro opgehaald, in iets meer dan een week. Vordenaar Roy Huetink startte vorige week de steunactie ‘Een rolstoelauto voor Mirthe’ voor zijn 7-jarige nichtje Mirthe Huetink uit Ruurlo. “Ongelooflijk al die donaties en reacties. Maar er is meer geld nodig om de grote wens van Mirthe’s vader Rudy en moeder Marijke in vervulling te laten gaan. Ze willen een rolstoelauto, zodat ze met Mirthe en haar nieuwe elektrische rolstoel op pad kunnen. Dit geeft het hele gezin vrijheid, zelfstandigheid en bovenal een hoop plezier.”

 

Achterhoek Nieuws Vandaag
D'autres collectes de fonds dans: Santé Soins Enfants / Jeunes
Rapporter un abus