DownTown: Dagbesteding voor personen met een beperking.

DownTown: Dagbesteding voor personen met een beperking.
Natjana-Anke Reynders-Vercauteren

Wij willen personen met een beperking doormiddel van een tearoom laten meedraaien in de maatschappij. Dit in een dagbesteding

 

Wij zijn Anke en Natjana. Wij kennen elkaar nog niet zo heel lang maar hebben wel dezelfde passie. Ikzelf ben bij Anke terechtgekomen wegens mijn studies. Ik was op zoek naar een gezin om te kunnen begeleiden. Jammer genoeg lukte dit niet aangezien haar zoontje Noah non-verbaal is. Tussen Anke en mij was er meteen een klik en hier hebben we ook gebruik van gemaakt. Heel snel vertelde ik over mijn droom die al sedert de eerste aflevering van “Down the road.” in mijn hoofd speelde. Samen hebben we eens over mijn projectje gesproken en Anke wilde hier graag aan meewerken.

Wij willen personen met een beperking betrekken in de samenleving doormiddel van het uitbaten van een tearoom. Hier kunnen ze meedraaien in de bediening, keuken, kassa enzovoort.

Deze personen maken gebruik van een PVB (persoonopvolgend budget). Wij vallen als onderneming dan ook onder een VZW (vennootschap zonder winstoogmerk). Op dit moment kunnen we geen gebruik maken van subsidies via het VAPH (Vlaams Agentschap  voor personen met een handicap).

Wat hebben we nodig?

Financiële middelen voor een aankoop van een busje om de personen op te halen en thuis te brengen, alsook om materiaal aan te kopen voor een snoezelruimte.

Hier hopen we natuurlijk op jullie steun, dit is niet alleen onze droom maar ook een enorme meerwaarde voor onze maatschappij. Elk centje is hier dan ook welkom en uiteraard houden we iedereen up-to-date.

Sponsors zijn uiteraard ook welkom! Hier hebben we momenteel 1 sponser “Shine in Style” waar we een overeenkomst hebben voor het poetsen van onze bus. We rekenen sowieso op meerdere sponsors.

Momenteel zijn wij op zoek naar een pand of een samenwerking voor een pand, uiteraard zou dit al een iets groter pand moeten zijn aangezien we 8 personen in deze dagbesteding laten meedraaien.

De boekhouder is al reeds ingeschakeld en ook ons ondernemingsplan is in de maak om erna nog uit te breiden naar een woonwerking. 

De naam is een feit en deze wordt: “DownTown"!

Op dinsdag 17 September kan je ook ons hele verhaal terug vinden in de Dag Allemaal dankzij de steun van DPG-Media.

Ons doel is om tegen World Down Syndrome Day te kunnen uitpakken met al afgeronde en genomen beslissingen en om hier al een start in te kunnen bekomen.

Mises à jour

Chargement...

Collecteurs

Chargement...
Démarré sur 12/09/24
Vu 235x

Campagne organisée par:

Natjana-Anke Reynders-Vercauteren

Natjana-Anke Reynders-Vercauteren

 

Dons

 
Afficher tous les dons
Démarré sur 12/09/24
Vu 235x
Widget du site web
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue
 
D'autres collectes de fonds dans: Fondation / VZW
Rapporter un abus