Zonder honger naar bed

Zonder honger naar bed
Faisel Rajabali

Stille armoede, Pay it Forward biedt een helpende hand aan huishoudens die het financieel niet meer redden met boodschappen

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Beste donateurs, 

De Stichting Pay it Forward is een Islamitische non-profit organisatie in Alphen aan den Rijn, die zich inzet voor ouderen en gezinnen met een laag inkomen en die niet geholpen worden door voedsel verlenende hulpinstanties.

Steeds meer mensen met een laag inkomen raken in financiële problemen door prijsstijgingen van boodschappen en hoge gas- en energieprijzen. Vooral ouderen en gezinnen met kinderen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Deze mensen hebben geen buffer om de extra kosten op te vangen en leven eenzaam in stille armoede wat onzichtbaar is voor de buitenwereld.

Wij als Stichting bieden een helpende hand aan deze mensen in nood, er heerst veel schaamte om hulp te vragen binnen deze groep terwijl die schaamte juist leidt tot nog meer geldproblemen. Schaamte is een enorm belangrijk thema, zeker nu steeds meer mensen in armoede terecht komen. Het is enorm pijnlijk en het maakt het gebrek aan geld en de zorgen daarover vaak nog groter.

Ook de drempel om naar hulpinstanties en gemeentes binnen te stappen is een groot issue, de schaamte met de gevoelens van falen. Door taalbarrières, culturele verschillen en gebrekkige digitale vaardigheden weten veel mensen hun weg niet te vinden in de wirwar van regeltjes en online overheidsdiensten. Veel mensen verdwalen in de ingewikkelde regels en bureaucratie.

Bij acute nood voorziet de stichting aan mensen die het moeilijk hebben een noodpakket met de eerst basisbehoeften.

Onze visie is dat iedereen, ongeacht zijn/haar afkomst, geloof, geaardheid, ras, die te maken heeft met armoede, persoonlijk ondersteuning moeten krijgen.

Wij ontvangen geen subsidie's of ondersteuning vanuit armoedefonds. 

Met vriendelijke groet, 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 21/10/2023 gestart
62x bekeken

Actie georganiseerd door:

Faisel Rajabali

Faisel Rajabali

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 21/10/2023 gestart
62x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog