Ziekenhuis bouwen in Nayorku, Ghana.

Ziekenhuis bouwen in Nayorku, Ghana.
Lisanne van der Kruis

In Nayorku, in het noorden van Ghana is goede gezondheidszorg nodig. Help je mee met het bouwen van een ziekenhuis?

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

In de noordelijke regio van Ghana, Nayorku, is geen ziekenhuis waar mensen terecht kunnen. Voor levensbedreigende situaties moeten zij ten minste 2 uur rijden naar het dichts bij zijnde ziekenhuis. In Nayorku is veel armoede en de meeste mensen kunnen het ook niet betalen om zo'n reis af te leggen. Dit zorgt ervoor dat relatief kleine problemen ernstig kunnen worden en levensbedreigende situaties nog slechter kunnen aflopen. 

Het doel is om een ziekenhuis te bouwen in Nayorku, zodat de lokale bevolking toegang heeft tot goede gezondheidszorg. De doelgroepen zijn mensen die leven onder de armoedegrens, zwangere vrouwen die anders geen veilige bevalling kunnen hebben, kinderen, mensen met een beperking. Het zal een aantal jaren plan worden, maar we moeten ergens een begin maken!

Ik ben in november, 2023, voor het laatst in Ghana geweest. Voor de 3e keer bij hetzelfde gastgezin. De eerste keer in 2012 via een organisatie om vrijwilligerswerk te doen in een weeshuis. Gastvader Jonathan was de eigenaar van dat weeshuis. Een jaar later weer met ingezameld geld, terug naar dezelfde plek, met nieuwe kleding voor de kinderen van het weeshuis, medicatie en dekking van ziektekostenverzekering. In november heb ik met een “kleinschalige” inzamelactie een flinke voorraad voedsel kunnen doneren aan de scholen en hebben we 22 mangobomen geplant op 2 schoolpleinen, waar inmiddels de kinderen van 12 jaar geleden bijna klaar zijn met de middelbare school! Er heeft een hoop ontwikkeling plaats gevonden afgelopen 10 jaar. Zo waren die 2 scholen, een junior high en senior high, er voorheen nog niet. Deze scholen zijn in samenwerking met gastvader Jonathan en een andere vrijwilliger opgezet, speciaal voor de kansarme kinderen van Nayorku.

We willen het groots aanpakken en genoeg geld inzamelen om een ziekenhuis te bouwen. Help je mee? De mensen van Nayorku zullen je eeuwig dankbaar zijn. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 6/05/2024 gestart
61x bekeken

Actie georganiseerd door:

Lisanne van der Kruis

Lisanne van der Kruis

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 6/05/2024 gestart
61x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog