Water voor Koluweni

Water voor Koluweni
Asata Kante

Help mee met de aanleg van een schone en veilige drinkwatervoorziening en sanitaire voorzieningen in Koluweni (Liberia)

 

Hallo. Ik ben Asata Kante. 7 jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen met hulp van Vluchtelingenwerk Nederland. Ik ben geboren in Koluweni, een klein dorpje van ongeveer 520 mensen in het noorden van Liberia. Met de inwoners en achtergebleven familie heb ik nog regelmatig contact.

Ik wil je vragen mij te helpen met het aanleggen van veilige drinkwater- en sanitaire voorzieningen als WC's, douches en wasgelegenheden. 

Voor ons in Nederland is schoon en altijd beschikbaar drinkwater bijna een vanzelfsprekendheid;  je draait de kraan open en er is water! In mijn dorp in Liberia is dat niet zo. Uit ondiepe en vaak vervuilde waterputten moet water gehaald worden, daarna moet dat gekookt worden om te kunnen gebruiken. Om je een idee te geven hoe de mensen in Koluweni hier mee omgaan heb ik een paar foto's bijgevoegd.

Het kost de mensen in het dorp erg veel moeite en energie om aan drinkwater te komen. In het droge seizoen is er vaak een watertekort. Ook zijn de nu gebruikte waterputten open en dus onveilig. 

Samen met mijn pleegouders Anne Marie en Albert heb ik een organisatie opgericht om te proberen het leven in Koluweni te verbeteren. Maar ook in Koluweni is een groep gevormd die zorg draagt voor de uitvoering van de werkzaamheden. Met deze dorpsoudsten overleggen we regelmatig over de voortgang. De mensen in het dorp voelen zich erg verantwoordelijk voor een goede besteding van de donaties; zelf dragen ze naar vermogen ook bij door veel tijd in de projecten te stoppen. Maar het ontbreekt ze aan geld om te kunnen starten.

Met uw hulp willen we starten met de aanleg van 5 waterputten, die schoon en betrouwbaar drinkwater kunnen oppompen vanuit een grotere diepte. Daarna gaan we verder met de bouw van een aantal WC's met septictanks. Dit was een speciaal verzoek van de vrouwen in mijn dorp, die nu elke vorm van privacy missen. Voor een betere hygiene is het ook noodzakelijk een gemeenschappelijk te gebruiken badhuis met douches en wasgelegenheden aan te leggen. 

De inwoners van Koluweni stellen uw bijdrage erg op prijs; we zullen u regelmatig informeren over de voortgang van deze doelen. Volg daarvoor de nieuwsberichten op deze site.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 29/09/2021 gestart
3232x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Koluweni Village Project

Actie georganiseerd door:

Asata Kante

Asata Kante

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 29/09/2021 gestart
3232x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog