De actiebeheerder heeft het doneren gedeactiveerd. Doneren is niet meer mogelijk.

Water voor Daniël en zijn familie

Water voor Daniël en zijn familie

Daniël woont in Kenia. In tijden van droogte moet water van ver komen. Voor een mooie structurele oplossing is geld nodig.

 

Doneren is niet meer mogelijk

In Kenia en Tanzania wonen de Masai. De Masai slaagden erin om, ondanks de groeiende moderne civilisatie, hun eeuwenoude tradities te bewaren.  Wij hebben een nacht gelogeerd bij Daniel en zijn familie. Daniel woont met zijn vader, 3 moeders en 21 broertjes en zusjes in eenvoudige huizen (manyatta's) met dat wat de natuur ze geeft, samen met hun vee. Ze hebben hun ‘dorp’ gebouwd  op Mount Suswa, een vulkanische berg. 

Water ontbreekt, dus ze moeten het hebben van het opvangen van regenwater. Als het droog is moeten de kinderen kilometers lopen om uit een beek water te halen. Door klimaatverandering hebben ze steeds vaker te maken met langdurige droge periodes. 

Een prachtige oplossing voor deze uitdaging is het opvangen van de condens die ontstaat door de vulkanische hitte uit de grond. Een Masai familie iets verderop heeft dat kunnen realiseren en heeft daardoor altijd de beschikking over schoon water. Wij hebben er een slokje van mogen nemen :-).

Daniël studeerde verpleegkunde maar is weer gestopt om zijn familie te helpen.  Hij is een slimme en lieve jongeman die hard nodig is om zijn gezin van voldoende eten en drinken te kunnen voorzien. 

Wij willen hem graag helpen en schoon drinkwater is daarbij een hele grote stap in de goede richting. Om dat te kunnen realiseren is geld nodig. Voor een grote tank, het vervoer van deze tank en het aanleggen van de installatie. Met ‘slechts’ 2100 euro heeft deze familie voor de rest van hun leven schoon drinkwater binnen handbereik. Dat moet toch te regelen zijn! Dus als je iets wilt doneren aan een goed doel en ook concreet wilt zien wat er met je geld gebeurt, is dit een mooie mogelijkheid. Wij zullen het uiteindelijke resultaat uiteraard delen. Dankjewel alvast!

Rob, Myrte, Merel en Luuk

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 24/08/2024 gestart
751x bekeken

Actie georganiseerd door:

Myrte Sival

Myrte Sival

 

Doneren is niet meer mogelijk

Donaties

 
Toon alle donaties
op 24/08/2024 gestart
751x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog