Vrijwilligerswerk Zuid- Afrika

Vrijwilligerswerk Zuid- Afrika
Naomi De Strooper
Deel deze actie via:

Helpt u mij mee om mijn droom waar te maken en straatkinderen te helpen aan fysieke verzorging? Alvast duizend maal dank!!!

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Hey hey!

Eerst en vooral: Super tof dat je op de link hebt geklikt en de moeite neemt om mijn verhaal te lezen.

Ik zal mij eerst even voorstellen: mijn naam is Naomi De Strooper en ik ben 22 jaar. Ik ben zojuist afgestudeerd aan mijn Bachelor diploma: Orthopedagogie. Mijn passie ligt binnen de jeugdsector. Ik kijk er dan ook erg naar uit om van mijn passie, mijn werk te maken. 

Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik ook buiten ons koude kikkerlandje mijn zorg wou bieden aan anderen. Mijn studenten job bij personen met dementie en mijn studiekeuze om kinderen en jongeren te ondersteunen die niet meer thuis kunnen wonen, doe ik met hart en ziel. Echter is het al van kleins af aan een droom geweest om net zoals mijn overgrootmoeder in Afrika mijn steentje bij te dragen! Om deze droom waar te maken, werk ik veel bij en organiseer ik ook een wafelbak met mijn oma :). 

Nu biedt Kilroy mij de kans om in februari-maart in Kaapstad kinderen te ondersteunen in het onderwijs en hun vrije tijd zinvol in te vullen met talrijke activiteiten na school, super leuk! Ik zal een rol spelen in hen leren zwemmen, hen leren surfen, skaten, etc. Het is een doelgroep met een enorme rugzak waar ik veel affiniteit mee heb en waar ik hopelijk een bijdrage kan leveren met mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan gedurende mijn stage en stageplaatsen. Samen met andere vrijwilligers (van over heel de wereld) mag ik mijn handen uit de mouwen steken om de lokale bevolking te gaan te ondersteunen.

Het doel van het project is om de ondersteuning te bieden binnen het schoolgebeuren en hen na schooltijd zinvolle activiteiten aan te bieden zodat ze niet op straat lopen na school. In de hoop dat hoe ouder ze worden, ze bewust worden dat ze na school zich beter zinvol kunnen bezighouden i.p.v. in gevaarlijke situaties terecht te komen op straat. De kinderen hun emotioneel welzijn is uiterst laag door de leefomstandigheden waarin ze zich in moeten vertoeven. Ik zal te maken hebben met kinderen met emotionele hechtingsproblematiek. Ik zou dan ook zeer graag een lichtpuntje willen zijn in de tijd dat ik daar ben. Ik zou heel graag de kinderen met schoentjes zien lopen, want bijna elk kind loopt daar op blote voeten. Goede degelijke sandalen, hen een boekentasje geven die ze kunnen gebruiken voor school, etc. 

Ik ga een avontuur met een doel tegemoet; een kans die ik met beide handen zal grijpen. Echter wel met een klein hartje aangezien ik alleen op het vliegtuig naar daar zal gaan. Daar ter plekke zal ik andere vrijwilligers ontmoeten, maar het is wel uit mijn comfort zone stappen! Dit mag mij niet tegenhouden, want ook al doe ik dit om andere te helpen, deze reis zal mij ook een groot stuk verder helpen. Ik heb al een leven gekend met een lastig parcours, waarvan zeer grote bergen die ik heb moeten beklimmen. Deze reis doe ik ook voor mezelf, om even te doen wat ik graag doe, om mezelf opnieuw te vinden en mezelf terug graag te leren zien. 

Ik zal op vrijwillige basis 4 weken mijn uiterste best doen in Zuid- Afrika. Om mijn eigen levensonderhoud te bekostigen en het werk als begeleider/ opvoeder te kunnen uitvoeren, heb ik deze crowdfundingsactie gestart. Met het opgehaalde geldbedrag worden de transfers naar werkplekken, het vrijwilligerswerk zelf, verblijf in het gastgezin en materiaal die ik wil geven aan de kinderen betaald. Het is als net afgestudeerde student niet altijd even gemakkelijk om zo een bedrag bij elkaar te rapen… 

Ik zou het ontzettend waarderen als je een bijdrage wilt leveren voor het vrijwilligerswerk wat ik in Zuid- Afrika ga doen, want…. nooit gevraagd is altijd mis! 

 

Met heel mijn hart: BEDANKT!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 14/01/2023 gestart
243x bekeken

Actie georganiseerd door:

Naomi De Strooper

Naomi De Strooper

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 14/01/2023 gestart
243x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog