Vrijwilligerswerk Zuid-Afrika

Vrijwilligerswerk Zuid-Afrika
Lieke van Gool

Hoi, ik ben Lieke en als scholier ga ik met stichting Bambanani vrijwilligerswerk doen in Zuid-Afrika.

 

De stichting Bambanani, zet zich in voor het welzijn van kwetsbare kinderen in en rond de plaats Phalaborwa in Zuid-Afrika. Sinds 2005 zijn zij hier actief om op scholen te helpen. Het streven is om alle scholen naar een duurzame zelfredzaamheid te ontwikkelen. 

Hoe gaaf is het dat ik hier aan mee mag helpen! 

Ik ben Lieke van Gool, 15 jaar en ben leerling op het Sint Joris college in Eindhoven. Wij, 20 leerlingen, krijgen de mogelijkheid om met de stichting Bambanani aan een ontwikkelingsproject te mogen meewerken. Voor ons in Nederland is het zó vanzelfsprekend dat er onderwijs gegeven wordt en dat kinderen genoeg te eten hebben. Dat is in heel veel landen zoals bijv. in Zuid-Afrika niet zo vanzelfsprekend. Daarom is het zo gaaf dat ik mij voor anderen, die dat nodig hebben, kan inzetten! 

Onze expeditie vindt plaats in april-mei 2025. Vanaf nu probeer ik zoveel mogelijk geld bij elkaar te sparen. Uiteraard voor mijn reis, maar ook voor de materialen die wij gebruiken tijdens onze expeditie. Deze spullen schaffen wij daar lokaal aan! Zo helpen wij daar de lokale economie.

Wat ga ik met mijn mede scholieren zoal doen: We bezoeken meerdere Bambanani-projecten en steken ter plekke de handen uit de mouwen. Samen met Zuid-Afrikaanse leeftijdgenoten zullen we houten speeltoestellen bouwen en foodtunnels aanleggen. Veilig kunnen spelen en gezond eten zijn immers zo belangrijk in het leven van deze 'Bambanani'-kinderen. Daarbij gaan we bomen planten! 

Uiteraard ga ik van deze reis héél veel leren en nog veel meer bijzondere momenten ervaren!

Zou u mij hierbij willen helpen?

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
1 week, 5 dagen geleden gestart
501x bekeken

Actie georganiseerd door:

Lieke van Gool

Lieke van Gool

 

Donaties

 
Toon alle donaties
1 week, 5 dagen geleden gestart
501x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog