Vrij Ademen!

Vrij Ademen!
Deel deze actie via:

Aankoop luchtreinigers voor de klassen van de ARK Oekene. Maak komaf met virus, fijn stof, pollen, allergenen, ....

 

Beste ouders en vrienden van de Ark Oekene,

Covid beheerst ons leven nu al geruime tijd en het lijkt erop dat ook de komende jaren onze “nieuwe vriend” niet meteen zal verdwijnen. Aan ons om er mee te leren omgaan, om het virus te begrijpen en gepaste oplossingen uit te werken die ons toelaten een nieuw en aangenaam “normaal” te creëren. 

We hebben natuurlijk onze politici die het beste van zichzelf geven en een “one fits all” kader proberen te scheppen om geen minderheden te discrimineren. We hebben ook de virologen, die vanuit één standpunt naar deze crisis kijken en vandaag meewerken aan het grootste wetenschappelijke experiment ooit, het moet voor hen aanvoelen als één grote speeltuin. Hun voortschrijdend inzicht stuurt ons leven bijna dagelijks bij in richtingen waar we niet altijd tevreden mee zijn. 

Het is soms verleidelijk om te vervallen in cynisme en negativiteit. Toch zal dit ons niet vooruit helpen. Ons gezond verstand gebruiken en alle wetenschappelijke kennis die voorhanden is, inzetten om zelf onze leefwereld te verbeteren, is wat we moeten doen.

Het covid virus verspreidt zich makkelijk in gesloten ruimtes via aerosolen. Die aerosolen zijn hun transportmiddel om van de ene persoon snel bij de andere te geraken. Als we er in slagen om dit transportmiddel uit te schakelen dan gaan niet wij maar wel het virus in quarantaine.

Luchtreinigers bieden ons die mogelijkheid. Ze halen fijn stof, allergenen, aerosolen, virus, …. uit de lucht. Dit dankzij een 3-voudige filtering: voorfilter, actief kool filter en HEPA filter. Klinkt ingewikkeld en duur? Helemaal niet! 

Met jullie hulp kunnen we in alle klassen van de Ark Oekene zorgen voor propere, virusvrije lucht. De klassen in de nieuwbouw zijn voorzien van een professioneel ventilatiesysteem. In deze klassen is de luchtkwaliteit al goed. De klassen in het oude gebouw zijn niet geventileerd en moeten het dus hebben van het open zetten van ramen en creëren van tocht om vervuilde lucht af te voeren. Als we het doelbedrag bijeen kunnen sparen, dan hebben we voldoende middelen om elke klas te voorzien van een luchtreiniger die 6 x per uur alle lucht in de klas filtert, inclusief een nieuw set filters (filter gaat 3 jaar mee).

Is deze investering dan enkel nuttig in tijden van Corona? Helemaal niet! Het gekozen filtersysteem haalt ook pollen, fijn stof, bacteriën en andere vervuilende stoffen uit de lucht. Kindjes met astma, pollenallergie, … zullen dus dagelijks de positieve invloed ondervinden van dit systeem. Het filteren van fijn stof uit de lucht zal iedereen ten goede komen.

Wil jij meehelpen om de luchtkwaliteit in onze school te verbeteren? Ja? Het kan heel eenvoudig! Met jouw bijdrage gaan wij aan de slag om op heel korte termijn de luchtfilters aan te kopen en te installeren in de klassen.

Wanneer kunnen we dan starten met het reinigen van de lucht? Meteen zou ik zeggen! Door de milde giften van enkele enthousiaste ouders hebben we reeds een eerste toestel kunnen aankopen. Dikke merci hiervoor!

In de week van 6 december wordt dit toestel geleverd en gaan we ermee aan de slag. Een betere luchtkwaliteit voor al onze kinderen, medewerkers en leerkrachten in de Ark, dat is waar we willen voor gaan!

Hartelijk dank aan iedereen die ons wil steunen in deze actie!

de propere lucht brigade, 

 

 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 5/12/2021 gestart
3652x bekeken

Actie georganiseerd door:

Nic Dufoort

Nic Dufoort

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 5/12/2021 gestart
3652x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog