Voorkomen verdrinkingen jongeren in Lesotho

Voorkomen verdrinkingen jongeren in Lesotho

Wereldwijd verdrinken er te veel kinderen! Dit moet stoppen! Elk verdronken kind is er één te veel!

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Wereldwijd verdrinken er te veel kinderen! Dit moet stoppen! Elk verdronken kind is er één te veel! Anno 2023 mag het niet meer zo zijn dat er kinderen sterven door verdrinkingen. Daarom doen wij hier meteen wat aan met onze Stichting Help a Star Foundation. Help ons alsjeblieft om kinderen in Lesotho te helpen en de wereld veiliger voor ze te maken. Doneer daarom. Elk bedrag is welkom.

Dit jaar organiseert de Stichting Help a Star Foundation voor kinderen en jongeren in Lesotho een training ter voorkomen van verdrinkingen. Lesotho is één van de landen met hoge aantallen verdrinkingen per 100.000 inwoners. Lesotho staat op plek 7. Zie ook de pagina op dit adres:https://www.worldlifeexpectancy.com/cause-of-death/drownings/by-country/ 

Lesotho is een land in Afrika dat geheel is omsloten door Zuid-Afrika. Het is dus een land dat aan alle kanten wordt omringd door Zuid-Afrika. In Lesotho kunnen veel kinderen en jongeren niet zwemmen, omdat ze nooit de kans hebben gekregen om te leren zwemmen.

Ook de Verenigde Naties en de Wereld Gezondheidsorganisatie erkennen dat verdrinking een groot wereldwijd probleem is. Op 25 juli wordt hier extra aandacht aan gegeven op de jaarlijkse World Drowning Prevention Day. Meer informatie hierover is te vinden op deze pagina: https://www.ehbo.nl/nieuws/2021/07/world-drowning-prevention-day/

In oktober/november 2023 organiseert de Stichting Help a Star Foundation voor ca. 40 kinderen in Lesotho een training ter voorkomen van verdrinkingen. Dit past binnen de missie van Help a Star, zie https://www.helpastar.org/mission.

De stichting Help a Star Foundation zal met ervaren en gediplomeerde instructeurs trainingen verzorgen voor een aantal dove en blinde kinderen. De stichting Help a Star Foundation heeft geld nodig om de instructeurs in Lesotho te krijgen, een verblijfplaats voor ze te regelen, en om de benodigde faciliteiten zoals een zwembad te bekostigen.

De Stichting Help a Star Foundation is een ANBI. Dit betekent dat de stichting ervoor moet zorgen dat minimaal 90% van de gedoneerde gelden terechtkomt bij de kinderen die dit zo hard nodig hebben. Er wordt dan ook altijd heel goed gelet op de kosten en bewust omgegaan met de beschikbare financiële middelen.

40 Dove (en slechthorende) en blinde (en slechtziende) jongeren nemen deel.

Gediplomeerde trainers en mentorprogramma

Naast de al bestaande zwemtrainingen in Lesotho biedt Help a Star met gediplomeerde en ervaren trainers de mogelijkheid voor kinderen met een beperking met een speciaal programma extra zwemvaardigheden op te doen. We hebben daarvoor de medewerking van de scholen en Sudobe. Tevens worden lokaal zwemtrainers bijgeschoold.

Eerder uitgevoerde projecten

De Stichting Help a Star foundation heeft in 2022 in Suriname succesvol een zwemtraining gegeven ter voorkoming van verdrinkingen. Zowel door de kinderen, hun ouders en andere officiële instanties in Suriname is dit goed ontvangen. Zelfs de Surinaamse President Chan Santokhi heeft enkele van de trainers van Help a Star ontvangen in het presidentieel paleis in Paramaribo om zijn dank voor dit project uit te spreken. Er is gevraagd of dit project een vervolg zal krijgen in Suriname en we zullen vanuit onze stichting zeker gehoor aan geven aan deze vraag in de toekomst.

In 2016 en 2017 hebben de oprichters van de Stichting Help a Star Foundation ook zweminstructies gegeven aan kinderen in Lesotho. Dit was onderdeel van het Swim For Life programma.

Ondersteuning door sponsoren

Naast een aanzienlijke eigen inbreng heeft Help a Star voor het project in Lesotho nog extra financiële ondersteuning nodig.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 18/06/2023 gestart
68x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Stichting Help a Star Foundation

Stichting Help a Star Foundation

Actie georganiseerd door:

Rob van Maanen

Rob van Maanen

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 18/06/2023 gestart
68x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog