Voor Rémi - Toegankelijk gamen voor iedereen

Voor Rémi - Toegankelijk gamen voor iedereen
Voor Rémi

Wij willen levens veranderen en iederéén (terug) aan het gamen krijgen, ongeacht de beperking.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Dankzij Voor Rémi VZW kan iedereen helpen om levens te veranderen. We willen meer bewustzijn creëren rond het onderwerp toegankelijk gamen en zoveel mogelijk enthousiastelingen vinden om onze missie mee te ondersteunen.

Het verhaal van Rémi:
Op 19 juli 2021 werd ons zoontje Rémi geboren, ondanks zijn prematuriteit was hij een gezonde en vrolijke baby van 11 maanden wanneer ons leven op 7 juli 2022 helemaal veranderde.  

Door een onverklaarbare scheur in zijn halsslagader kreeg hij een zwaar herseninfarct. Na een levensreddende operatie en 5 weken bang afwachten op de kinderafdeling intensieve zorgen, kwam Rémi geleidelijk aan terug bij ons. Niets was nog hetzelfde. 

Door intensieve revalidatie, fantastische therapeuten en zijn sterke wilskracht kan hij nu al zelfstandig stappen. Elke dag werken wij ook als familie samen aan zijn vooruitgang. We proberen ook nu al naar oplossingen te zoeken waarop Rémi in zijn (toekomstig) leven kan op botsen. 

Zo vond Kevin, de papa van Rémi, het erg jammer dat Rémi nooit een optimale game-ervaring kon genieten. Hij zocht naar een manier om tòch aangename vader-zoon game-momenten te beleven. Zo begon onze zoektocht naar aanpassingen en hulpmiddelen in het gamen. 

We willen met deze VZW niet alleen onze zoon helpen maar alle mensen met een beperking die graag (terug) een videospel willen spelen op een bepaalde console. 

Wij geloven heel sterk dat gamen bijdraagt tot het mentale en sociale welzijn van de mens en dat het helpt bij het verbeteren van fijn motorische vaardigheden. 

De stichting werd het leven ingeroepen om het onderwerp in België & Nederland op de kaart te zetten en bewustzijn te ontwikkelen rond aangepast gamen. Verder doen wij ook onderzoek naar bestaande mogelijkheden die er zijn en ontwikkelen we specifieke aanpassingen die gamen toegankelijker kunnen maken.

Als sponsor helpt u mee levens veranderen. Alle giften worden gebruikt voor het verderzetten van onze research naar toegankelijk gamen en het organiseren van gratis demo shows. Dankzij de steun die wij ontvangen kunnen wij ook complete gaming-pakketten gratis weggeven aan de meest kwetsbaren onder ons.

Julie, Kevin en Rémi 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22/01/2024 gestart
107x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Voor Rémi VZW

Voor Rémi VZW

Actie georganiseerd door:

Voor Rémi

Voor Rémi

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22/01/2024 gestart
107x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog