Voedselhulp voor families in Afghanistan

Voedselhulp voor families in Afghanistan

Voor een aantal gezinnen in Afghanistan betalen wij maandelijks een bijdrage voor voedsel/medicatie. Wilt u hierbij helpen ?

 

Al bijna 2 jaar steunen wij families in Afghanistan, waarvan de meesten een werkrelatie met Nederland hadden. Het is voor ons teveel om zelf te betalen. Daarom vragen wij uw hulp. 

Goed om te weten: De actie liep eerst 1,5 jaar via Whydonate, maar de uitbetaling via die site verloopt niet goed. Daarom was overstap noodzakelijk. Zodra alles helemaal rond is met whydonate sluiten we die actie.

Sinds september 2021 ondersteunen we een aantal families met de hoogst noodzakelijke kosten voor voedsel. 

Helaas is de vraag en de nood groter geworden. We kunnen niet zelf de kosten alleen blijven betalen om deze noodhulp te betalen vandaar deze hulpactie. Mensen raken nu ernstig ondervoed door honger. Een bedrag van 150 euro per maand is genoeg om een familie in leven te houden. 

Dat lukt helaas al langere tijd niet, nu kunnen we vaak alleen 50 euro per familie betalen, dan zit er helaas vaak een paar maanden tussen. Per maand betalen we ongeveer 300 Euro, daar helpen we 6 families per keer van. Maar dat is te weinig. 

We ondersteunen met beltegoed, zodat mensen informatie kunnen opzoeken en contact met familie kunnen houden.

We betalen het geld direct aan de betrokken families uit, zodat zij zelf daar voedsel kunnen kopen voor hun familie. Op de foto een overzicht van wat een gezin ongeveer nodig heeft en wat het per maand ongeveer kost, verschilt per regio een beetje.

Uit veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om online namen of fotos van de families te delen, zolang zij nog in gevaar zijn. We kunnen wel verantwoorden hoeveel we betaald hebben en waaraan. 

 

Wie steunen we: 

Een ondergedoken journalist, zijn vrouw en hun gezin met jonge kinderen.

Een Hazara familie die uit hun huis is gezet, vader &moeder, zoon en 3 jonge dochters.

Een ondergedoken soldaat, zijn vrouw en hun gezin met 6 kinderen.

Een gezin waarvan de vader politieman was, hele gezin zit nu ondergedoken. Oudste zoon was bijna klaar met zijn artsenopleiding. 

Een soldaat en zijn zieke moeder

Een Hazara familie met oudste zoon die in het leger zat, zijn familie heeft nu geen kostwinnaar. 

4 soldaten uit leger van Afghanistan die nu in ander land wachten op evacuatie. Ze kunnen daar helaas niet werken en zijn afhankelijk van onze hulp. 

En zo nog een aantal anderen. Het gaat echt om noodhulp en er is nu geen andere optie. 

Door het geld aan families daar te sturen, komt het alleen ten goede aan de familie daar. Zo weten we zeker dat het geld goed terecht komt en niets aan de strijkstok blijft hangen.

In de afgelopen 2 jaar is het gelukt om diverse families en personen naar een veilig land te helpen. Van een aantal hebben wij een gedeelte betaald en aantal heeft hulp ontvangen van andere organisaties. 

Hartelijk Dank voor uw aandacht en Donatie

Voor verdere informatie neem contact op met uw contactpersoon, Ingrid

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 20/07/2023 gestart
274x bekeken

Actie georganiseerd door:

Ingrid Heetveld

Ingrid Heetveld

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 20/07/2023 gestart
274x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog