Verloren glimlach: Het aangrijpende verhaal van Christel!

Verloren glimlach: Het aangrijpende verhaal van Christel!

In 2020 stopte de wereld even met draaien. Voor Christel staat die wereld in 2024 nog steeds stil.

 

In 2020 stopte de wereld even met draaien. Voor Christel staat die wereld in 2024 nog steeds stil. Ten gevolge van een arbeidsongeval in augustus 2020 verloor Christel al haar bovenste tanden. Veel tegenslagen later leeft zij nog steeds zonder fatsoenlijk gebit en vreet het sociaal isolement aan haar mentaal en fysiek welzijn. We willen met dit verhaal jullie kort meenemen in het leven van Christel.

Christel is een sociale, lieve dame en mama van drie kinderen. Ze wordt door iedereen graag gezien. Het initiatief voor deze inzameling komt  dan ook volledig vanuit haar omgeving: vrienden, buren, collega's en familie . We gunnen haar allemaal een nieuwe start want het zijn heftige jaren geweest voor Christel.

Ten tijde van haar arbeidsongeval waarbij er twee tanden waren afgebroken, zaten we middenin de COVID-pandemie. Hierdoor kon Christel pas 5 maand later haar gebit laten nakijken door een specialist. De stomatoloog stelde vast dat ze ondertussen een ontsteking had opgelopen, waardoor al haar bovenste tanden verwijderd moesten worden.

Tijdens deze pandemie, en desondanks haar ongeval, werkte Christel zich uit de naad. Naast haar job als onthaalbediende bij de huisartsenwachtpost, werkte ze ook nog als vrijwilligster op het Covid triage- en vaccinatie centrum.

Dit alles met een groot hart voor de medemens!

Een jaar na het arbeidsongeval kreeg ze een prothese. Hier bleek ze sterk allergisch aan waardoor haar mond volledig ontstoken was. Duizenden euro's later stond Christel nog steeds geen stap verder. De mutualiteit en de verzekering konden weinig betekenen voor haar. Officieel waren er oorspronkelijk maar twee tanden afgebroken. Enkel en alleen voor deze twee tanden kreeg Christel een povere tegemoetkoming.

Doorheen de afgelopen jaren is Christel trouw gebleven aan haar job als onthaalmedewerkster op de huisartsenwachtpost. Op deze job kan ze zich namelijk verstoppen achter een mondmasker. Tijdens eetpauzes trekt  ze zich terug in de opbergruimte door de schaamte die ze voelt voor haar uiterlijk. Op deze manier probeert ze zich al meer dan 3 jaar te verstoppen. Als haar kinderen met haar een uitstapje willen doen zoekt Christel liever naar een excuus om thuis te blijven. Ondanks ze verschrikkelijk veel houdt van haar familie, kan ze de starende blikken van vreemden niet naast haar neer leggen. Door Christel haar enorm laag zelfbeeld en het sociaal isolement zit ze mentaal diep in de put.

Via deze inzamelingsactie willen we Christel financieel helpen om  implantaten te laten plaatsen.

We zijn ervan overtuigd dat een nieuw gebit voor Christel een nieuw leven betekent!

Laten we samen Christel helpen om weer te kunnen lachen en vol vertrouwen in het leven te staan. Elk klein gebaar telt, en met jullie steun kunnen we haar een nieuwe start geven. Laten we samen een glimlach op Christels gezicht toveren en haar laten zien dat ze er niet alleen voor staat. Onze oprechte dankbaarheid gaat uit naar iedereen die een bijdrage heeft geleverd. Jullie vrijgevigheid en medeleven maken echt een verschil in het leven van Christel.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 11/03/2024 gestart
3083x bekeken

Actie georganiseerd door:

Luca De Veylder

Luca De Veylder

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 11/03/2024 gestart
3083x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog