Van PTSS naar DJ: Een Alleenstaande Moeder Die Haar Droom Waarmaakt

Van PTSS naar DJ: Een Alleenstaande Moeder Die Haar Droom Waarmaakt
Gwenda Manichand

Ondersteuning voor DJ-apparatuur, waardoor ze een carrière kan starten en een betere toekomst voor haar kinderen opbouwen.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Doordat ik op jonge leeftijd het een en ander heb meegemaakt, heb ik last van complexe PTSS en daardoor heb ik eigenlijk altijd de dingen die ik het meest liefhad opgegeven.

De laatste jaren probeerde ik vooral om zoveel mogelijk stress uit de weg te gaan zodat ik me alleen maar op mijn kinderen hoefde te focussen om zo een betere moeder te zijn.

De enige persoon die mij altijd uit mijn donkere periodes kon halen, was mijn lieve moeder. Zij is er nu al een hele tijd niet meer. Het was erg moeilijk voor mij om zonder haar steun verder te kunnen, en het was door mijn angsten ook heel erg moeilijk om uit een ongezonde relatie te stappen. Die relatie heeft 17 jaar geduurd en heeft ervoor gezorgd dat ik nog geïsoleerder raakte dan ik al was.

Het heeft lang geduurd, maar na meerdere pogingen is het me uiteindelijk gelukt om met eigen kracht met mijn kinderen alleen verder te gaan.

Ik heb een stukje van mijn vrijheid teruggekregen en ik voelde eindelijk wat ruimte om te durven nadenken over dingen die mij gelukkig maakten en wat ik graag nog zou willen doen.

Muziek! Daar heb ik altijd al iets mee gewild.

Muziek was mijn eerste liefde, mijn passie. Ik deel graag muziek met de mensen die dicht bij me staan. Ik deel al jaren muziek met een van mijn beste vriendinnen.

Op een gegeven moment zei ik: "Hoe leuk zou het zijn als we muziek op de radio konden draaien?" Het begon als een grap (hoewel het altijd een droom van mij is geweest). Al snel begonnen we erover te fantaseren en mijn vriendin zei tegen me: "Laten we het echt doen en het gewoon proberen." Meteen voelde ik angst opkomen, ik begon me slecht te voelen omdat ik al wist dat ik zoiets nooit zou doen. Maar tegelijkertijd voelde ik ook dat ik dit echt heel graag wilde doen. En dat als ik het niet eens zou proberen, het een van de grootste spijtmomenten van mijn leven zou kunnen worden en dat ik het mezelf nooit zou kunnen vergeven als ik het niet eens zou proberen.

Voor andere mensen is het misschien iets om nerveus over te zijn. Maar voor mij voelt het alsof ik moet wegrennen.

De dagen die daarop volgden, begon ik te twijfelen aan het idee, aan mezelf en was ik weer klaar om op te geven. Todat ik in de keuken stond praten met mijn vriendin via de chat over hoe we het zouden aanpakken. 

Ik heb altijd muziek aan staan en op datzelfde moment begon het nummer "Caught up" van Sonny Fodera en Yasmeen uit mijn afspeellijst te spelen. Ik werd er zo emotioneel van... het nam al mijn twijfels weg (hoewel ik nog steeds de angst voelde) om eindelijk mijn droom te gaan volgen.

We namen contact op met een lokaal online radiostation... en een half jaar later (op 18 april 2023) begonnen we maandelijks te draaien. We zijn begonnen met het afspelen van muziek uit de afspeellijsten die we hadden gemaakt, omdat we nog niet wisten hoe we moesten mixen of iets dergelijks.

En om eerlijk te zijn, waren we er nog niet heel erg goed in.

Maar de mensen van het station hielden van de muziek die we draaiden, en gaven ons de kans om te leren terwijl we "On Air" waren.

Het is echt eng om zo blootgesteld te worden. Maar voor het eerst deed ik iets dat verder ging dan mijn dromen. Ik had nooit gedacht dat ik ooit zoiets zou kunnen of durven doen. Maar ik heb het gewoon echt gedaan. Ik heb zelfs een paar keer alleen gedraaid.

Ik ben zo ongelooflijk dankbaar voor mijn vriendin en dat ze me vroeg om dit samen te doen. Want als het niet voor haar was, had ik het nooit gedaan en was ik teruggevallen in mijn schulp, mijn veilige plek.

Sindsdien voel ik me zo levend! Een gevoel dat ik al heel lang geleden had opgegeven om op automatische piloot moeder te kunnen zijn.

Mijn angsten zullen waarschijnlijk nooit echt verdwijnen, maar ik heb geleerd vaker ja te zeggen tegen de dingen die ik liefheb.

Als mijn moeder nog leefde, zou ze dit niet geloven. Ik hoop dat ze me kan zien, waar ze ook mag zijn. Of misschien is ze wel mijn beschermengel.

………….

Met uw steun kan ik investeren in benodigde apparatuur, zodat ik een carrière kan starten en een stabiele toekomst kan creëren voor mijn kinderen en ik.

Mocht u iemand zijn die wilt steunen, dan is dat echt ongelooflijk en dank ik u uit de grond van mijn hart!

 

Veel liefs, Gwen.

(Het lied dat alles heeft veranderd voor mij:

https://open.spotify.com/track/0oVPnvGd9cmj6NfxQhab7L?si=Z3m04y7HRO2WndTXlfw6Rg )

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17/06/2024 gestart
15x bekeken

Actie georganiseerd door:

Gwenda Manichand

Gwenda Manichand

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17/06/2024 gestart
15x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog