Van droomhuis naar nachtmerrie: help Flo aan een veilige thuis!

Van droomhuis naar nachtmerrie: help Flo aan een veilige thuis!

Steun mijn beste vriendin en haar gezin in hun strijd tegen een huis vol verborgen gevaren.

 

Adem diep in... en lees dit verhaal. 

Ik vertel jullie dit verhaal omdat mijn beste vriendin, die persoonlijk en beroepsmatig altijd in de weer is voor zorgbehoevenden (ambulancier), nu zelf hulp nodig heeft, jouw hulp. Ik hoop tevens dat haar verhaal je waarschuwt, zodat jij, je vrienden of je familie nooit hetzelfde overkomt. 

Het afgelopen jaar leek alles perfect te gaan. Mijn lieve vriendin en haar partner (leerkracht in het buitengewoon onderwijs) werden gezegend met de komst van hun prachtige dochter Flo. De vreugde van haar geboorte vervulde hun hart met hoop en geluk. Tegelijkertijd begonnen ze aan een andere droom: het vinden van een huis waar ze hun thuis konden maken voor het ganse gezin. 

Na talloze huizen te hebben bezocht en teleurgesteld biedingen te hebben verloren, vonden ze eindelijk hun droomwoning. Of dat dachten ze tenminste. Niets is echter minder waar. Wat begon als een droom, veranderde snel in een nachtmerrie. 

De bescheiden woning, door de vorige eigenaar naar eigen zeggen vakkundig gerenoveerd, leek perfect. Alleen een nieuwe keuken en binnendeuren waren nog nodig. Na een positieve berekening van de bank en het aanspreken van alle spaarcentjes, deden ze vol vertrouwen een bod. Hun bod werd geaccepteerd en ze voelden zich dolgelukkig. Eindelijk een plek om hun gezin te zien opgroeien! 

Maar toen begon de ellende. Bij de opmeting van de keuken klonk de vloer hol. Een vakman bevestigde dat de vloer niet goed was gelegd en dat hij vervangen moest worden. Dit was een onverwachte kostenpost, maar ze waren vastbesloten om door te gaan. Twee dagen later ontdekten ze echter een veel groter probleem: onder de vloer stond water. 

Vanaf dat moment begonnen de problemen zich op te stapelen. De 'gerenoveerde en geïsoleerde' muren bleken helemaal niet gerenoveerd noch geïsoleerd te zijn, maar waren slechts geplaatst om nog meer ellende te verbergen. Meerdere vakmensen vertelden hen de harde waarheid: de hele benedenverdieping moest eruit. Dit betekende woonkamer, badkamer, toilet, wasplaats, berging en de gang. Alles moest tot op de steen afgebroken worden vanwege een ernstig vochtprobleem en brandgevaar door geknoei met de elektriciteit, dit alles door de vorige eigenaar verborgen achter valse wanden. 

Alsof dat nog niet genoeg was, bleek er ook een lek in het dak te zitten. Met het slechte weer werd dit snel zichtbaar. 

Nu zitten ze met een onbewoonbare woning vol zwarte schimmel. De kosten om de woning veilig, gezond en bewoonbaar te maken voor hun gezin -bestaande uit twee hardwerkende mama's en hun vijf maanden oude dochter- stapelen zich op. Hun hart breekt bij de gedachte dat ze Flo geen veilige thuis kunnen bieden. 

Onze vrienden en familie hebben hen al enorm gesteund, maar ondanks hun geweldige hulp, zijn de financiële lasten simpelweg te zwaar om alleen te dragen. Daarom vragen ze om jouw hulp. Een bijdrage, groot of klein, zou hen helpen hun huis te redden en een veilige plek te creëren waar Flo kan opgroeien zonder angst voor gezondheidsrisico's. 

Elke bijdrage maakt een verschil. Zij helpen en ondersteunen in hun beroep elke dag andere mensen. Help hen nu om hun droom van een veilige thuis voor hun gezin, werkelijkheid te maken. Jouw steun betekent een wereld van verschil voor hen. Delen is lief.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 5/06/2024 gestart
8744x bekeken

Actie georganiseerd door:

Stefanie Michiels

Stefanie Michiels

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 5/06/2024 gestart
8744x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog