Steunactie : Help ons een vakschool op te zetten in Tamarin / Suriname

Steunactie : Help ons een vakschool op te zetten in Tamarin / Suriname
Mariska de Jong

Als St. Sayusabi in Su en St. Ma Jong hebben wij het doel om een Vak-Ambachtschool en museum op te zetten in Tamarin.

 

Onderwerp: Help ons een vakschool op te zetten in Tamarin

Beste vrienden en supporters,

Wij zijn verheugd jullie op de hoogte te stellen van een bijzonder initiatief dat nauw verweven is met onze roots en diepgaande impact zal hebben op de toekomst van het dorp Tamarin in Suriname.

Als Stichting Sayusabi, gevestigd in Suriname en Stichting Ma Jong in Nederland, streven wij ernaar een vak- ambachtsschool en een museum op te zetten in Tamarin. Ons dorp, doordrenkt van geschiedenis en traditie, heeft behoefte aan een plek waar kinderen van 8 tot en met 18 jaar oud een ambacht kunnen leren dat niet alleen hun individuele vaardigheden zal ontwikkelen maar ook de gemeenschap als geheel zal versterken.

Wij hebben gekozen voor vakken die diep geworteld zijn in de behoeften van Tamarin en de omringende gebieden. Onze focus ligt op het aanbieden van cursussen zoals het maken van boten, het in kaart brengen van medicinale planten, bijenteelt, naaiwerk en borduurwerk. Door deze vakken aan te bieden, willen we niet alleen de kennis en vaardigheden van onze jeugd vergroten, maar ook een platform bieden voor de overdracht van traditionele ambachten die anders verloren zouden kunnen gaan.

en belangrijk aspect van ons initiatief is het inclusieve karakter. We streven ernaar om niet alleen kinderen te bereiken, maar ook degenen die om verschillende redenen zijn gestopt met hun opleiding. Het is onze overtuiging dat iedereen, ongeacht hun achtergrond, het recht heeft op onderwijs en de mogelijkheid om een vak te leren dat hun leven kan transformeren.

Om dit alles te realiseren, hebben we jullie hulp nodig. Wij roepen jullie op om bij te dragen aan onze inzamelingsactie voor de oprichting van de vakschool in Tamarin. Elk bedrag, groot of klein, zal een directe impact hebben op het verwezenlijken van dit doel.

Donaties kunnen worden overgemaakt naar rekeningnummers:  Suriname ( FinaBank) 1001073547 (SRD),1001073555(USD), 1001073563(EUR). Nederland NL61 INGB 0675 5829 70. Daarnaast moedigen wij jullie aan om dit initiatief te delen met vrienden, familie en collega's om samen een golf van steun te creëren.

Laten we samenbouwen aan een toekomst waarin de jeugd van Tamarin kan gedijen en waarin de traditionele ambachten van onze voorouders voortleven. Samen kunnen we het verschil maken.

Hartelijk dank voor jullie steun!

Met vriendelijke groet,

Stg Ma Jong, Stg Sayusabi, Stg Lulengi

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17/12/2023 gestart
374x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Stichting Ma Jong

Stichting Ma Jong

Actie georganiseerd door:

Mariska de Jong

Mariska de Jong

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17/12/2023 gestart
374x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog