Steun Yavuz

Steun Yavuz
Richard Pols

Help Yavuz aan een warme slaapplek

 

Help Yavuz de winter door

Een tijdje geleden ontmoetten wij -Maaike en Richard- Yavuz in Utrecht. We maakten af en toe een praatje en leerden elkaar een beetje kennen. We hebben hem aan kleding en spullen geholpen, maar het is niet genoeg met de komende winter voor de deur. 

Yavuz woont al ruim 1,5 jaar in een kleine tent in een plantsoen in Utrecht. Hij overleeft door giften van mensen die hij ontvangt bij de supermarkt. Yavuz spreekt goed Nederlands, maar zou het beter willen leren. Hij is intelligent en geïnteresseerd in wetenschap. Overdag probeert hij in de bibliotheek wat bij te leren. Hij is een goed mens- daar zet hij zich elke dag voor in- en heeft in zijn leven veel weerstand ervaren om voor zichzelf te gaan staan. Zijn vertrouwen is geschaad in het leven. Het is moeilijk voor hem om te vertrouwen op hulp. Toch staat hij open en doet hij zijn best om in contact te zijn. 

We maken ons zorgen om hem. Een tweede winter doorbrengen zal hem opbreken en zijn gezondheid schaden. Hij is zelf bang dat hij nog een winter niet overleeft. We willen ons graag inzetten om hem te helpen een toekomst op te bouwen. In eerste instantie een veilige, warme plek om te overwinteren en misschien wel een woonplek waar hij permanent kan wonen. Ken of ben je iemand met een caravan, een lege kamer of een warme schuur? Dan is hij daar voor de komende maanden mee geholpen. Dat kan overal in Nederland zijn. Hij heeft vervelende ervaring opgedaan met een zorginstantie in Utrecht, waardoor hij er geen vertrouwen meer in heeft. De bedoeling is dat hij wel verder gaat met een instantie die hij vertrouwt en hem kan helpen weer op de been te komen. Daarom proberen we nu in ons netwerk- via jou en jullie- wat er mogelijk is. Mocht onderdak niet meteen lukken; hij is ook dolblij met warme skikleding (maat XL). 

We hebben Yavuz gevraagd om op papier te zetten wat hij nodig heeft. Hier een samenvatting: 

Wat Yavuz nodig heeft 
Yavuz heeft behoefte aan een veilige, rustige plek om te wonen, liefst op de begane grond, waar hij niet gestoord wordt door geluid. De ruimte moet schoon zijn, met internet, elektriciteit en schone lucht. Warme kleding, zoals skikleding, is ook essentieel om buiten te kunnen zijn zonder onderkoeling. Daarnaast heeft hij ritme in zijn dagelijks leven nodig, zodat hij fysiek en mentaal kan herstellen. Een plek om te sporten zou hem helpen sterker te worden. De eerste week wil hij rusten, en daarna weer motivatie opbouwen om burn-outs te voorkomen. Hij heeft waarschijnlijk gaatjes in zijn tanden, dus hij zal ook naar de tandarts moeten. Belangrijk voor hem is ook om zijn taalvaardigheid te verbeteren, zodat hij beter kan communiceren en zijn ideeën, zoals wetenschappelijke uitvindingen, duidelijk kan vastleggen. Hij wil leren omgaan met computers en mogelijk binnenhuisarchitectuur verkennen, ondanks dat hij hier nog geen ervaring mee heeft. Zijn belangrijkste wens is de taal goed te beheersen, zodat hij echt zijn leven kan gaan opbouwen en niet meer afhankelijk hoeft te zijn van anderen. 
Yavuz wil liever geen contact met mensen die onbetrouwbaar zijn of grof spreken, en hij heeft moeite met het vertrouwen van anderen. Hij hoopt dat dat zal veranderen als hij eenmaal is hersteld.

We willen hem graag een budget geven zodat hij de eerste tijd even zonder zorgen kan bijkomen en eten kan kopen en spullen voor een kamer of slaapplek voordat hij zorg gaat aanvragen. We zijn bezig met hulpverlening in Utrecht. Er is alleen een lange wacht tijd voor een eigen kamer.

Zijn eigen tekst is hier te lezen  (zijn energie is hierin goed voelbaar)
 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
18 uur geleden gestart
73x bekeken

Actie georganiseerd door:

Richard Pols

Richard Pols

 

Donaties

 
Toon alle donaties
18 uur geleden gestart
73x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog