steun xaro voor beter leven ( sma type 2 )

steun xaro voor beter leven ( sma type 2 )
Deel deze actie via:

voor het kind van me zus wil ik graag geld inzamelen me zijn ziekte lopen de kosten hoog op als alleenstaande mama met 3 kids

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Bij de geboorte merkt men meestal niets en lijkt de baby gezond. Wanneer men op een leeftijd van 6 tot 18 maanden komt treedt er een stilstand op in de motorische ontwikkeling, bij een aantal ook een terugval. De kinderen komen niet tot zelfstandig staan of lopen. Later zullen zij dan ook gebruik maken van een elektrische rolstoel.
Omdat zij meer onderhuids vet ontwikkelen is het niet altijd zichtbaar dat de spiermassa afneemt. Bij het meeste deel van de patiëntjes lijkt het alsof de tong ligt te trillen in de mond. Ook de gestrekte vingers kunnen trillingen vertonen. Dit komt omdat de peesreflexen afwezig zijn.
Het verloop is langzaam progressief. Na een tijd kan de voeding moeilijker verlopen. Er is sprake van luchtweginfecties, slijmen in de luchtwegen en er kan ook ademhalingsinsufficiëntie ontstaan. De oorzaak hiervan heeft te maken met een zwakke longventilatie. De tussenribspieren zijn zodanig verzwakt dat het bloed te weinig zuurstof opneemt. Vaak ontstaat er een progressieve scoliose (vervorming van de ruggengraat).
De intelligentie is wel normaal en vaak hoger dan gemiddeld.
Een daadwerkelijke genezing is niet mogelijk, maar een goede medische begeleiding kan het leven van Xaro comfortabeler maken. Met fysiotherapie en orthopedische behandeling kunnen vergroeiingen bestreden worden.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 6/12/2021 gestart
313x bekeken

Actie georganiseerd door:

kim van nieuwenhuyse

kim van nieuwenhuyse

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 6/12/2021 gestart
313x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog