Steun, verdedig onze burgerrechten

Steun, verdedig onze burgerrechten

In eigen woning zonder enige overtreding word door de politie arresterend. En de politie is vast van mening dat zij iedereen

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Het is bijna twee jaar naartoe, vind ik nog altijd bang in mijn eigen huis door de ongelooflijke gebeurtenis. Op 2 August 2022 avond rond 20:00 uur het was rustig, ik in douche in mijn eigen huis, plotseling werd ik opgeschrikt door hard klopping op mijn voordeur, in geen tijd word raam van mijn woonkamer met geweld van buiten geopend, er schreeuwen naar binnen: “deur open”! Ik was nat zonder kleding aan, geschrikt voor dit plotseling aanval, wei kun dit zijn? Snel al belijken dat was twee politieman roepen dat ik mijn deur open moet.

Ik doe absoluut geen verkeerde dingen, heb niet eens een verkeer boete, wat is deze voor? De agent laat mij weet dat  mijn buurtman heeft gemeld dat hij mij lang niet gezien vermoed dat ik dood ben. Ik was verbaasd, ik lef elke dag als normaal, geen afweking in mijn leven patroon, vanmorgen kom ik mijn buurman nog tegen. Ik heb de agenten verteld dat het niet het geval waren en bij me gaat goed, geen probleem. Momenteel ben ik niet in gelengheid om u naar binnen te ontvangen.

(later blijk deze buurman wilt mij pesten en gebruik maken hij de politie)

Normaal gesproken de agenten heeft de melding gecheckt, niet iemand lang dood liggen of iemand in thuis, agent mag terug. Maar nee, de agent zag ik van kleur ben gaat met Engels praten, hij eisen mij mijn paspoort moet laat controleren. Het is ongemakkelijk situatie voor me in naakt naar de politie later controleren,  Ik stond in de keuken met nodige afstand tot de politie vertelt dat de melding valse was, ik ben niet dood, dit kan makkelijk bij de buurman melder direct vierveren, de agent luist helemaal niet naar mij, dreigt mij als ik weigeren zijn control zal mij arresteren meenemen naar politiebureau. Ik zeg u kunt nog makkelijk in uw dienst smartphone de informatie van inwoner van deze woning vinden met paar click, dit is heel gebruikelijk bij politie control als mensen geen ID bij zich heeft. Zo kan bijtje mij privacy besparen.

 ik probeer de agent uit te legen, maar hem intentie is kennelijk niet ID control maar macht wilt uitoefening, escaleren steeds hem reactie met macht, schreeuwen dat gaan me arresteren en wilt mij meenemen naar het politiebureau, en direct mijn deur geweldig te kloppen(bijna te breaken, mijn voordeur is van glas), Ik ben bang, en het val niet te redeneren, ik namen mijn paspoort naar de raam in mijn naakt laat controleren. Het is vernederd gevoel, vernederd door Arrogantie van macht. (Ik ben een Aziaat, van natuur conflict mijdend, maar de politie is zo agressief, steeds escaleren)

Maar ik was gelukkig, puur geluk, als dit paar dagen eerder gebuurt, toen mijn paspoort was niet in thuis, weg voor een visa aanvraag, dan land ik in politie cel! Nederland hoort een land te zijn waar je kun zo maar in je naakt arresterend land in politie cel? Van minderheid moet je bang voor de overheid? 

ik heb mijn ervaring aan groot media vermeld, maar geen intrest, geen reactie.

Natuurlijk heb ik een klacht aan de politie ingediend, maar de politie klacht afdeling is niet wat je dankt, eerlijk zaak onderzoekt, maar een PR afdeling is, van de politie voor de politie. Zij mij laat weet dat zij take is “uitleg” politie actie zo dat men kan toch accepteren. Ik heb paar inhoudelijk vragen gesteld, zij kan het niet uitleggen, zo hebben zij mij gewoon uitgegooid, contact verbroken. Wat een wonderlijk politie land. Daarna heb ik klacht ingediend aan de Nationale ombudsman, de ombudsman geeft mij een bijzonder mogelijkheid, een voor publiek geheim klachtline, na weer veel tijd en inspanning vindt de tweede klachtline de normaal klachtafdeling fout was (dit is zeldzaam fenomeen, in zijn jaar rapport slechts 5% klacht gegronde verklarend, allen met duidelijke bewijs foto, brief politie ongetwijfeld fout was, anders enige twijfel klacht wordt afgewezen, zij doe geen onderzoek als de agent doet leugen in hem verklaring, hoewel er contradictie zit doet niet er toe, betekent twee party verschil van mening zo niemand krijg het gelijk, klacht ongegrond. Zo werkt de politie klacht dienst, om politie te ontlasten. voor gewoon burger heeft weinig te zoeken, Zo is mijn hoofde klacht word afgewezen zonder een minimaal onderzoek. 95% klacht ongegronde verklaard voor de tweede klachtline, deze zijn niet mensen voor een klein geschil met al de enige en moeite door gaat, hoeveel onrecht en lijden acht statiek? 

Voor de  gegronde klacht onderdeel (Arrogantie van macht) ging ik naar de probleem eigenaar politie chief voor oplossing, na paar algemeen nietszeggende antwoord word ik weer uitgegooid, deze keer door de politie chief, contact verbroken, reageer niet meer aan mijn inhoudelijke vragen. Als vragen inhoudelijk gaat dan word contact beëindigd. Wat een wonderlijk politieland, macht is in zijn handen, individu burger heeft niks tegen te box.

Voor mensen die dit niet meegemaakt dankt Nederland een beschaafd rechtstaat is, zeker in tegen de onfatsoenlijk Amerikaans toestand, in America heeft zoals zaak van George Floyd, een zwaarte minderheid man overleed door politie nekklem, echt dit gebeurt ook in Nederland, allen hier word accepteert, geen strubbeling. Tijdens een festival was Mitch Henriquez bijtje loos, maakte hij een grapje tegen de politie dat hij een wapen bij zich heb, hij word door politie overmeesterden met nekklem en overleden.  Deze twee zaken zijn sample en vergelijkbaar, van wat klein fout door politie arrestatie methode(nekklem) daardoor geen lucht meer kon krijgen en overleden. In VS was dood van George Floyd grote sociale onrust veroorzaakten een golf van protest tegen politiegeweld en racisme, de politieman die George Floyd nekklem wordt veroordeelt tot 22 jaar en 6 manden gevangenis. In Nederland gebeurt niks, de agent die Mitch Henriquez nekklem krijg geen dag gevangenis(6 manden voorwaardelijke). Vergelijkbaar politie actie, consequentie zijn wereld van verschil, en iedereen dankt VS niet fatsoenlijk en hier wel. in VS is de links party is kritisch tegenover de politiegeweld, in Nederland alle party, ook links party zijn politiegezind, een perfect basis voor loose optreden tegen zwakke burger. Breder kijk in Nederland heeft men hele groot(blind) vertrouw aan de systeem zoals rechter en allerlei instanties, dit kan ook gevaarlijk zijn, zoals 'Ongekend onrecht' een conclusie van Kamer onderzoek commissie over de kinderopvangtoeslag affaire, dit affaire heeft langs alle instanties van klacht afdeling tot hoog rechter, iedereen achter de systeem ziet de onrecht maar het kan niemand iets schelen, zo is Mitch Henriquez rustig overleden, geen opwinding geen protest, dit politie vriendelijk cultuur laat agent machtig voelen, makkelijk geweld ingrijp in totaal onnodige situaties, gaan naar burger thuis ID controle en mens arresteren zonder er een overtreding, als dit gebeurt in Hongarije is zeker politie stad, mensen recht overtreding, allen in Nederlands vinden niemand een issue. 

premier Mark Rutte in hem reactie op kamer het rapport 'Ongekend onrecht' zegt:

Nederland hoort een land te zijn waar je wordt beschermd door de overheid en waarin je niet bang hoeft te zijn. 

In werkelijkheid is er na 'Ongekend Onrecht' geen verandering, de overheid heeft altijd supermacht over individuele burgers, vooral de politiemacht. Burgers worden nergens beschermd, de klachtenprocedure is een spelletje. Ik heb alle mogelijke klachtenprocedures doorlopen, maar de politie is vast van mening dat zij iedereen thuis kan controleren en arresteren, dit is een gevaar voor iedereen en gaat bovendien over de wettelijke grens, het is belangrijk om de rechter dit te laten toetsen. Echt de politie is tot de tanden bewapend, ook in rechtszaken, ze hebben een oneindig budget, beschikken over een batterij aan advocaten en gaan altijd tot het uiterste tot de gerechtshof zelfs de Hoge Raad, een rechtszaak tegen de politie is nooit eenvoudig, Mijn budget kan zich niet één advocaat veroorloven voor één heel traject. Hierbij vraag ik uw hulp bij het doen van een donatie.

Te veel individuen zijn bezweken voor de machtige overheid en moeten in stilte het onrecht accepteren. Hierdoor blijft de machthebber roekeloos doorgaan met zijn daad, uiteindelijk zullen steeds meer mensen, misschien u ook het slachtoffer worden. Samen verdedig onze burgerrechten, dank u voor uw donatie.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 1/03/2024 gestart
27x bekeken

Actie georganiseerd door:

Hong Shi

Hong Shi

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 1/03/2024 gestart
27x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog