Steun onze vrijwilligersgroep

Steun onze vrijwilligersgroep
Tasilo Pieck

Wij zamelen geld in voor een herdenking, educatief programma, sportdag en een straatfeest voor de buurt. Iedereen is welkom!

 

In 1953 werden de eerste Molukkers gehuisvest in de nood-barakken in Venlo-Blerick, op het terrein van de Frederik Hendrik Kazerne. Veertien jaar later, in 1967, werden de ex-militairen met hun gezinnen verhuisd naar de wijk Hagerhof in Venlo-Zuid. Ze zouden nooit meer naar hun geliefde Molukken terugkeren.

Dit jaar willen wij, Stg. Werkgroep Maluku Venlo, stilstaan bij het feit dat het 70 jaar geleden is dat onze grootouders hier aankwamen voor een ongewild nieuw bestaan. Deze eerste generatie, die nagenoeg niet meer onder ons is, willen we herdenken met een positieve blik naar de toekomst.

We willen herdenken en vooruit blijven kijken. We willen stilstaan én in beweging blijven. Dat gaan we 3 dagen lang in augustus doen. Onze programmering zal bestaan uit een educatief en sportief programma. Afgewisseld met eten en drinken en natuurlijk dans en live-muziek.

EDUCATIEF - Op donderdag 10 augustus openen we onze mini pop-up museum op het terrein van Quick Boys en herdenken we. Diverse traditionele dansgroepen uit Nederland sluiten die dag aan.

SPORTIEF - Op 11 augustus organiseren we een walking voetbal, een beachvolley- en beachsoccertoernooi en tegelijkertijd de grootste picknick van Venlo-Zuid ooit. Voor de gehele buurt. Er zijn sportclinics en een stormbaan voor de kleintjes.

FEEST - Op 12 augustus sluiten we af met een Pasar Malam op een afgesloten Albatrosstraat en aansluitend een feestavond. Het is een feest van de Molukse wijk voor geheel Venlo en iedereen is welkom.

Het volledige programma maken we binnenkort bekend. Maak kennis met ons, met onze cultuur en onze gastvrijheid.

Tot 10, 11, én 12 augustus in Venlo-Zuid, Albatrosstraat

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 8/07/2023 gestart
2758x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Stichting Werkgroep Maluku Venlo

Stichting Werkgroep Maluku Venlo

Actie georganiseerd door:

Tasilo Pieck

Tasilo Pieck

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 8/07/2023 gestart
2758x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog