Steun het onafhankelijk onderzoek naar de verdwijning van Boobookuil Howie!

Steun het onafhankelijk onderzoek naar de verdwijning van Boobookuil Howie!

Belangrijk dat een onafhankelijk onderzoeksrechter de mogelijkheid krijgt om e.e.a. grondig te onderzoeken.

 

Beste dierenvrienden,

Recent is onze uil, Howie, uit een vogelopvang verdwenen. Howie, thuis weggevlogen doordat ze schrok, maakte deel uit van ons gezin. Gewend als Howie is aan mensen, ging ze in een carport op een auto zitten slapen. De eigenaar van de auto heeft hierop de vogelopvang in Heusden-Zolder gebeld en die hebben Howie vervolgens opgehaald. Wij hebben dagenlang wanhopig naar Howie gezocht en onderwijl alle dierenopvangcentra in Vlaanderen gebeld en gemaild, maar niemand had Howie gevonden… Oproepen op Facebook resulteerden in een telefoontje van de man die de opvang had gebeld. Wij hebben daarop meteen contact openomen met de opvang, maar die gaven, net als de dagen ervoor aan, niks bij ons in de buurt te hebben opgehaald. Nadat wij uiteindelijk de politie hebben ingeschakeld, kregen wij 5 dagen nadat Howie door de opvang was opgehaald, een telefoontje van de opvang met de mededeling dat Howie meteen dezelfde dag van ophalen, was ontsnapt (let op, pas nadat de politie vragen ging stellen). 

Dit roept natuurlijk vragen op over het reilen en zeilen van de opvang. Howie wordt door ons en helemaal door de kinderen vreselijk gemist. Emotioneel gezien zit de hele familie er doorheen. Je verwacht dat je uil (of ander huisdier) in goede handen is nadat de opvang hem/ haar heeft opgehaald, maar het tegendeel is waar. 

Hoewel we nog geen conclusies trekken, vinden we het belangrijk dat een onafhankelijk onderzoeksrechter de mogelijkheid krijgt om dit incident grondig te onderzoeken, en indien nodig, bredere misstanden aan het licht te brengen.

Ons doel is om op een transparante, juridisch verantwoorde manier duidelijkheid te krijgen over wat er is gebeurd. Uw steun kan bijdragen aan een eerlijke en objectieve beoordeling van de situatie. Door dit onderzoek te financieren, zorgen we ervoor dat zowel de waarheid als de belangen van de vogels voorop staan, zonder voorbarige beschuldigingen te uiten.

Waarom dit belangrijk is:

  • Wij willen onze vriend terug!
  • Daarnaast moet het welzijn van alle dieren daar gewaarborgd zijn.
  • Transparantie in het functioneren van opvangcentra is cruciaal.
  • Een onafhankelijke onderzoeksrechter biedt de beste kans op een eerlijke en grondige evaluatie van de omstandigheden.

Uw donatie zal worden gebruikt om de kosten van een onafhankelijk gerechtelijk onderzoek te dekken. Elke bijdrage, groot of klein, brengt ons dichter bij een beter begrip en kan bijdragen aan positieve veranderingen in de bescherming van vogels in opvangcentra.

Alvast hartelijk dank voor uw steun!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
2 weken geleden gestart
1732x bekeken

Actie georganiseerd door:

Marcel van Vulpen

Marcel van Vulpen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
2 weken geleden gestart
1732x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Hulp
Misbruik melden