Steun en help mij om dromen om te zetten in acties

Steun en help mij om dromen om te zetten in acties
Ricardo Vane

“Als je de kracht niet meer hebt om te dromen, dan heb je zeker niet de kracht om je dromen waar te maken”.

 

Stel je voor dat je in de laatste fase van je leven zit en de droom hebt om mooie herinneringen te kunnen maken met vrienden en familie. Nog een laatste keer samen zijn voordat het definitieve afscheid plaatsvindt. Wat als die droom werkelijkheid kan worden?

Stel je voor dat je een lichamelijke of geestelijke beperking hebt en dat je er even tussenuit kunt met vrienden & familie. Dat je je weer even mens kunt voelen. Dat je even niet aan je beperking hoeft te denken. Wat als die droom werkelijkheid kan worden?

Stel je voor dat je graag op vakantie wilt met je kinderen, vrienden & familie. Maar heb je niet of niet voldoende financiële middelen hiervoor. Er even tussenuit te kunnen zonder aan financiële problemen te denken, even vrij te zijn. Dat je de kinderen een onvergetelijk moment kunt bieden. Ervaringen die ze mee kunnen nemen en delen met vriendjes op school. Wat als die droom werkelijkheid kan worden?

Jij kunt zorgen dat die dromen werkelijkheid worden. Hoe? Door mee te helpen om de ‘Brazilian Dream’ uit te laten komen. Door te doneren en het project te steunen. Wat voor velen een klein bedrag betekent kan voor anderen de wereld en het verschil betekenen.

De kracht van dit project is dat wij niet werken voor of met één doelgroep maar voor elke doelgroep. Van elkaar leren en samen werken is de sleutel tot betere samenleving. Ben jij één van de donateurs om samen dromen waar te maken en het project te kunnen starten?

Wat houdt het Brazilian Dream Project in?

Ik heb van een goede vriend de optie aangeboden gekregen om zijn vakantiehuis in Brazilie over te kopen. Vanwege zijn gezondheid moet hij het huis helaas verkopen. Daarnaast wilt hij meer tijd met zijn kinderen en kleinkinderen doorbrengen. Het onderhoud, beheer en nationale verhuur is uitbesteed aan een lokale, betrouwbare partner. Het project draagt dus al bij aan de lokale werkgelegenheid. 

Naast de reguliere verhuur van het pand waarbij de inkomsten worden gebruikt voor de vaste lasten wil ik het pand beschikbaar stellen aan mensen welke in hun laatste levensfase zitten. Aan mensen met een lichamelijke, een verstandelijke of psychische beperking maar ook aan mensen en gezinnen welke het financieel zwaar hebben. Door ze een tijdelijke plek te kunnen bieden waar ze samen met familie en/of vrienden kunnen genieten en kunnen opladen voordat het "normale" leven weer begint. Door even niet over ellende of ziekte te hoeven nadenken, om weer even mens te zijn. Maar ook om mensen welke zich in hun laatste levensfase bevinden de mogelijkheid te bieden om wat tijd met hun geliefden te kunnen doorbrengen. Door mooie herinneringen te maken voordat het definitieve afscheid plaatsvind. Ik noem dit “Vastgoed wat meer doet”.

Naast de verhuur van het pand is het de bedoeling dat er diverse workshops en activiteiten worden opgezet en georganiseerd. Hierbij kan worden gedacht aan onder andere:

Cursussen omgaan met geld & leren budgetteren 

Juridisch & Financieel advies

Engelse & Portugese taallessen

Cursus rouwverwerking/omgaan met het verlies van een dierbare

Kookcursussen & informatie over goed en eerlijk eten

Teken & schilderlessen

Ook wordt gedacht aan activiteiten op het water of in de omgeving. Niet alleen voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking maar ook voor de (kansarme) jeugd en ouderen.

Paardrijden / Buggy rijden (ook voor mensen met een beperking)

Een tijdelijk waterpark in de directe omgeving

• Sport & fitness activiteiten op het strand

Film, theater en muziek op het strand

Natuur en strandwandelingen, vistochten

 Ontmoetingsmomenten tegen eenzaamheid, met sport/spel/koffie & thee.

In de toekomst zou het fantastisch zijn als er meerdere projecten en activiteiten kunnen worden opgestart. Er meerdere panden kunnen worden aangekocht. Denk aan panden voor permanente verhuur, een restaurant, een kattencafé, een jeugdcentrum, een ontmoetingsplek voor ouderen of een B&B/hotel waarbij mensen welke lastig aan het werk komen een kans krijgen om te groeien. Denk aan mensen met het downsyndroom, met een geestelijke en/of lichamelijke beperking of laaggeletterde mensen welke normaal geen kans zouden hebben op de arbeidsmarkt. Het liefste zou ik dan gebruik maken van 60% ondersteunend personeel en 40% personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier biedt je inkomsten, een dagbesteding, werkgelegenheid en de kans om op de werkvloer te leren en studies te volgen.

Het zou mooi zijn als het project in de toekomst ook in andere landen kan worden opgestart en worden opgebouwd. Waarbij de verschillende teams met elkaar in verbinding staan om nog meer met elkaar samen te werken. Of zelfs kunnen wisselen met elkaar. Dat de mensen ook tijdelijk in een ander land kunnen werken en ervaringen kunnen opdoen. 

Waarom is doneren aan het project belangrijk?

  • Met een donatie help je in het waarmaken van dromen door het project te kunnen starten.
  • Opzetten van diverse workshops/evenementen voor verschillende doelgroepen.
  • Kwetsbare mensen een plek te bieden om tijdelijk te ontsnappen uit hun dagelijkse sleur.
  • Deze kwetsbare mensen het gevoel te geven weer even “mens” te zijn!
  • De mogelijkheid om zelf een vakantie in dit geweldig pand te ervaren (zie doneeractie).

Als donateur help je mee deze projecten waar te maken. Je doneert niet alleen voor de aankoop van een pand, maar je schenkt en investeert in je medemens. Kunnen we meer doen en nog meer mensen helpen? De kracht van ons project is dat we niet slechts één doelgroep ondersteunen, maar meerdere doelgroepen. Ouderen, volwassenen, gehandicapten, kinderen. We leven als samenleving al samen, maar doen we ook daadwerkelijk dingen samen? Waarom leven de groepen langs elkaar heen als we ook kunnen samenwerken en van elkaar kunnen leren? Samen kunnen we bergen verzetten en onze dromen en die van anderen waarmaken. Het enige wat op dit moment ontbreekt zijn de financiële middelen om aan de slag te gaan.

En dit is nog maar het begin. Hoe meer donaties we ontvangen, hoe meer we in de toekomst kunnen doen. Door onze projecten uit te breiden naar meerdere gebouwen, plaatsen en zelfs andere landen. Onze ideeën zijn vrijwel eindeloos. Het enige wat op dit moment ontbreekt zijn de financiële middelen. Dus help ons starten en groeien door aan ons project te doneren en deze in je netwerk te delen. 

Doneer actie: 

Voor wie doneert en meehelpt met het bereiken van het doel heb ik de volgende actie. 

  • Donatie van € 100,00 tot € 250,00 = 1 lang weekend(vrij/ma) gratis pandhuur.
  • Donatie van € 250,00 tot € 500,00 = 1 midweek (ma/vrij) gratis pandhuur.
  • Donatie van € 500,00 tot € 1000,00 = 1 week (ma/zon) gratis pandhuur.
  • Donatie van € 1000,00 of meer = 2 weken (14 dagen) gratis pandhuur.

Let op: De actie betreft alleen de huur van het pand en is exclusief reis en overige kosten. Deze actie gaat in op het moment dat het pand is aangeschaft, deze klaar is voor verhuur en bij beschikbaarheid. Deze actie geldt tot 5 jaar na aankoop van het pand. 

Waarom is het doel voor mij zo belangrijk?

Na een hartinfarct in december 2019 waarbij ik 3 stents heb gekregen en de gruwelijke moord op mijn levenspartner op 31 juli 2020 (ik werd eerst als verdachte gezien en met getrokken pistolen gearresteerd) ben ik in een diep dal geraakt met een lange, diepe depressie en PTSS tot gevolg. De rechtszitting is nog steeds gaande. De dader, een bekende had het ook op mij voorzien. Dankzij mijn levenspartner heb ik het die dag overleefd.

Haar meest kostbaarste bezit is in een paar minuten tijd afgenomen en meerdere levens zijn door één persoon compleet verwoest. Het verlies van mijn partner en mijn allerbeste maatje heeft een flink trauma achtergelaten. Het beeld van mijn zwaar verminkte partner tijdens het afscheid krijg ik niet van mijn netvlies. Ze lag opgebaard in de mooiste jurk die ze bezat. Haar toekomstige zwart/paarse trouwjurk. In plaats van de jurk te dragen op ons trouwen werd het haar jurk voor het meest pijnlijke afscheid wat ik ooit heb meegemaakt. 

Het verlies van mijn partner, het besef dat ik die dag ook niet zou overleven heeft me veel doen nadenken. Het leven is kort en kan zo voorbij zijn. Ikzelf heb drie pogingen gedaan. Ik weet nu dat ik alles moet geven om onze dromen waar te maken, om mijn leven weer invulling te geven. Door weer te leven in plaats van overleven. Door betekenis aan mijn leven te geven kan ik bijdragen aan een betekenis in het leven van anderen. 

Ik heb veel geweldige mensen in Brazilie leren kennen welke mij door veel donkere periodes hebben getrokken. Ieder heeft zijn eigen professie welke kan worden ingezet en willen graag meehelpen in het project. Ik merk in het dagelijks leven dat Brazilië steeds weer terugkomt. Alles wijst erop dat ik de stap gewoon moet nemen en het moet proberen. Misschien is het ook een vlucht voor als de dader vrijkomt. Ik weet zeker dat de confrontatie tussen ons dan plaats gaat vinden. Ik wil niet dat hij nogmaals alles van mij afneemt. Ik wil mijn leven niet meer door hem laten bepalen. Ik wil weer de zeggenschap en de regie over mijn eigen leven krijgen en nemen. Weer gelukkig kunnen worden door weer te gaan leven in plaats van overleven. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn vrouw, mijn allerbeste vriendin, mijn Koningin. 

Links naar Social media:

https://www.Brazilian-Dream.com

https://www.facebook.com/BrazilianDream

https://instagram.com/Braziliandreamproject

https://www.tiktok.com/@brazilian.dream

https://www.twitter.com/Braziliandream_

https://www.youtube.com/@BrazilianDreamProject

Dank je wel voor je donatie welke het doel steeds dichterbij brengt, voor het delen van dit bericht in je eigen netwerk en voor het samen waarmaken van dromen. 

Obrigado por todo seu apoio!  

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 9/07/2023 gestart
310x bekeken

Actie georganiseerd door:

Ricardo Vane

Ricardo Vane

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 9/07/2023 gestart
310x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog