Steun en help kinderen in armoede aan een gezonde lunch op school.

Steun en help kinderen in armoede aan een gezonde lunch op school.
Sarah Van Mierlo

Gezonde voeding voor élk kind op school!

 

Armoede mag een kind niet in de weg staan.

Als ouder, vriend, of gewoon als mens raakt het mij diep om te weten dat 1 op de 5 kinderen in België in armoede leeft. Dat zijn maar liefst 335.000 kinderen die dagelijks te maken hebben met onzekerheden die hun groei en ontwikkeling belemmeren. Voor deze kinderen is armoede niet alleen een gebrek aan materiële middelen, maar een beperking van hun dromen en hun toekomst.

Stel je eens voor: een kind dat elke dag met een lege maag naar school moet gaan, dat moeite heeft om zich te concentreren omdat er thuis niet genoeg is om van te eten. Dat kind heeft tot 10 keer meer kans om zonder diploma de arbeidsmarkt te betreden en loopt 40% kans om als volwassene zelf in armoede te blijven steken. In Vlaanderen betekent het ontbreken van een middelbaar diploma gemiddeld 26 jaar afhankelijkheid van een vervangingsinkomen. Dit zijn niet zomaar statistieken; dit zijn echte levens die voor altijd worden beïnvloed.

Bij Stichting Robin kunnen we dat niet zomaar laten gebeuren. We geloven dat elk kind recht heeft op een kansrijke toekomst. Daarom hebben we ons sinds onze oprichting ingezet om kinderen te ondersteunen bij hun schoolkosten. Maar we willen meer doen. We willen ervoor zorgen dat kinderen niet alleen de middelen hebben om naar school te gaan, maar ook de energie en kracht om daar te slagen.

Daarom starten we in september met een bijzonder project in samenwerking met Scolarest, in 29 Robin-scholen, specifiek gericht op 400 kinderen die een Robin-pas type 2 gebruiken. Dankzij dit project kunnen deze kinderen dagelijks genieten van verse soep met een stokbroodje voor slechts €1 en krijgen ze bovendien 25% korting op warme, gezonde maaltijden in het schoolrestaurant. Dit betekent dat ze voor een bedrag tussen €1 en €3 een volwaardige maaltijd krijgen – een bedrag dat haalbaar en betaalbaar is. Maar nog niet voor iedereen en daarom lanceren we deze solidaire actie.

Dit project biedt meer dan alleen eten; het biedt hoop, kracht en de kans om zich te concentreren op wat echt belangrijk is – leren en groeien. Maar we kunnen dit niet alleen. Om dit project te laten slagen, hebben we jouw hulp nodig.

Ons doel is om €30.000 op te halen bij bedrijven en partners binnen de voedingsindustrie, een sector die vaak de middelen heeft om een echte impact te maken. Daarnaast willen we €10.000 ophalen bij particulieren en sympathisanten, zodat we als samenleving samen kunnen strijden tegen kinderarmoede.

Je helpt niet alleen met het vullen van een maag, maar met het voeden van een toekomst.

Onze leuze is: "Niemand schuldig, iedereen verantwoordelijk". Samen, als maatschappij en industrie, kunnen we ervoor zorgen dat geen enkel kind zonder kansen hoeft op te groeien.

Help je mee? Steun ons vandaag en maak een verschil in het leven van een kind. Met jouw steun kunnen we een wereld creëren waarin elk kind de kans krijgt om te bloeien, ongeacht de omstandigheden waarin ze zijn geboren.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kijken ernaar uit om samen te werken aan dit waardevolle project en een betere toekomst te creëren voor elk kind.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 18/07/2024 gestart
886x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Stichting Robin

Stichting Robin

Actie georganiseerd door:

Sarah Van Mierlo

Sarah Van Mierlo

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 18/07/2024 gestart
886x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog