Steun Django!

Steun Django!

Django, een allerliefste hond, behoeft noodzakelijke, maar erg prijzige, medische onderzoeken en behandelingen.

 

Lieve mensen,

Aan genegenheid, liefde en warmte komt Django niets tekort, dat is een klaar feit.

Echter, in deze fase van zijn leven is er meer nodig, jammer genoeg.

De nood aan medische zorgen is dringend en groot voor dit fantastische dier.

Laat ons Django even voorstellen, zodat jullie hem een beetje beter leren kennen.

Na een moeilijke start in zijn leven – hij bracht zijn eerste jaren door in een asiel in Spanje – vond Django gelukkig een warme thuis bij zijn baasje Caro in het Leuvense. Een thuis dat hem toeliet om een gelukkig en mooi leven uit te bouwen.  Niettemin diende Django doorheen de jaren reeds de nodige geneeskundige kwalen te trotseren (onder meer ingrijpende kruisbandoperaties).

Ondertussen is Django 14 à 15 jaar oud, en staat hij spijtig genoeg voor nieuwe medische uitdagingen.

Onderzoek door de dierenarts wijst uit dat hij een gezwel heeft in de maag.  Om de aard van deze tumor nader te analyseren zijn specifieke onderzoeken een noodzaak, onder meer een kijkonderzoek van de maag en darmen (gastroscopie) en RX-onderzoek.

Het lieve dier kan ons niet vertellen hoe hij het stelt maar het is duidelijk dat hij bij regelmaat erg lijdt onder deze problemen (onder meer een erg wisselend drink- en eetpatroon, een zeer gelaten en passieve houding).

Een groot contrast met het beeld dat eenieder die Django kent zo graag koestert.  Namelijk dat van de hond die zo sociaal is en je steeds met zoveel vreugde verwelkomt, de hond die zo graag door het water racet, de hond die zich zo graag door ieder laat aaien en aanhalen.

Een behandeling met toediening van narcose vormt gezien zijn leeftijd ook geen risicovrije ingreep.

Het totale kostenplaatje voor deze onderzoeken en behandeling is op dit ogenblik nog onzeker, maar loopt onvermijdelijk in de honderden euro’s (minstens!).  Er bestaat spijtig genoeg geen glazen bol die ons kan vertellen wat de toekomst brengt.

De financiële last is niet niks en een te grote hap.  Zonder deze geneeskundige zorgen kan Django niet verder en daarom starten wij deze steunactie op.

Kunnen jullie een eurocentje missen?  Groot of klein?

Laat ons immers hoopvol blijven.  Alle beetjes helpen.  Samen met jullie steun kunnen Django en Caro ook deze vervelende uitdaging aan!

Beiden zijn jullie eeuwig dankbaar.

Meer nog!  Het overblijvende bedrag van de donaties wordt achteraf geschonken aan een goed doel dat zich behartigt om het lot van dieren in nood.

Warme groeten.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 2/06/2024 gestart
1607x bekeken

Actie georganiseerd door:

Davy Van Dyck

Davy Van Dyck

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 2/06/2024 gestart
1607x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog