Steun de StrandRover, maak stranden plasticvrij!

Steun de StrandRover, maak stranden plasticvrij!
Team Strandrover

Plastic afval op stranden vormt een ernstige bedreiging voor het zeeleven, de economie en het toerisme!

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Dieren lijden onder verstrengeling en verslikken zich, en microplastics dringen onze voedselketen binnen. Verminderen van wegwerpplastic, recycling bevorderen en bewustwording vergroten zijn cruciale stappen om dit probleem aan te pakken. Samenwerking op mondiaal, nationaal en individueel niveau is essentieel om onze stranden te redden.


Om dit probleem tegen te gaan zijn wij bezig met het creëren van de StrandRover, maar wat is dit eigenlijk? De StrandRover is een autonome robot die de stranden van onder andere onze Waddeneilanden zal schoonhouden, door langs het strand te rijden, plastic deeltjes te detecteren en deze op te ruimen. Vervolgens worden de plastic afvalresten bij het home station gedeponeerd.


Wij zijn het derde team dat zich bezighoudt met het project, en zijn aangekomen bij het realiseren van de StrandRover. Onze voorgangers hebben de onderzoeksfase en ontwerpfase erg goed voltooid waarmee wij nu verder kunnen. Om het ontwerp te kunnen realiseren hebben wij geld nodig, hiervoor werken wij zelf hard, maar dit alleen zal niet voldoende zijn. Daarom vragen wij uw hulp bij het realiseren van de Strandrover doormiddel van een kleine bijdrage.


Wij zullen het gehele proces laten zien op onze website strandrover waar u ons ook kan volgen, hier kunt u ook verdere informatie vinden over het project en de verschillende samenwerkingen.


Zien jullie onze stranden in de toekomst graag (nog steeds) schoon? Dan hebben wij uw hulp nodig!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 18/10/2023 gestart
45x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Team StrandRover

Team StrandRover

Actie georganiseerd door:

Team Strandrover

Team Strandrover

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 18/10/2023 gestart
45x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog