Steun de Stadse Boeren en maak Oss groener en leefbaar

Steun de Stadse Boeren en maak Oss groener en leefbaar
Stadse Boeren Oss

Stichting Stadse Boeren | Aanspreekpunt voor inwoners van Gemeente Oss met groene burger- & buurtplannen in openbare ruimte

 

Stadse Boeren Oss

Stichting Stadse Boeren Oss verbindt stadslandbouw, buurttuinen, groene schoolpleinen en andere groene burgerinitiatieven, zoals Tiny Forests in Oss. 

Bij het platform ontmoeten en inspireren de initiatieven elkaar. We geven elkaar tips en tops. We ontdekken elkaars talenten en helpen elkaar met kennis, handjes en gereedschap. We jagen nieuwe initiatieven aan en helpen hen bij het opstarten.

Stadse Boeren Oss is een ANBI stichting en staat ingeschreven bij de KvK. We werken samen met andere (groene) partijen, zoals de gemeente Oss. Eerder gaf de gemeente ons een eenmalige kleine subsidie waar we ons tot nu toe mee konden redden. 

Stadse Boeren zijn aanjagers. We verbinden de verschillende Osse projecten met elkaar en zijn voor hen één stem naar de gemeente en andere instanties. Samengevat zijn er tientallen groene projecten waarvoor Stadse Boeren Oss de groene lijm is of was. Een win-win situatie: de gemeente oogst een groen imago met die initiatieven, krijgt een handig loket voor buurttuinen, bespaart op groenonderhoud en ziet meer sociale samenhang. Verder oogsten we duurzamere bewuste burgers, meer biodiversiteit, voedselbewustzijn en voedsel uit de stad.

Geld voor meer projecten

Als organisatie zijn we erg actief. Toch zijn er een paar hobbels die ons remmen in onze ambities. Het gaat in de eerste plaats om geld om ons hoofd boven water te houden. Instanties willen meestal wel geld geven voor een een nieuwe succesvolle Buurttuin. Maar een stichting zoals wij met kosten voor een website, bankrekeningnummer en andere kosten, heeft zelf geen tuin en krijgt nergens subsidie

Juist nu na de Coronatijd en nu het voedsel duurder wordt, merken we dat er initiatieven zijn voor nieuwe buurttuinen die we graag verder helpen. Eerder hebben we de Provincie en andere partijen gevraagd om subsidie voor ons als stichting en voor het helpen opstarten van nieuwe groene projecten in de periode 2022-2025. Helaas is dat allemaal afgewezen.

Daarom is deze steunactie in het leven geroepen. Help ons en bouw de komende jaren mee aan meer leefbaarheid en groene burger-projecten in de gemeente Oss.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 26/10/2022 gestart
1600x bekeken

Actie georganiseerd door:

Stadse Boeren Oss

Stadse Boeren Oss

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 26/10/2022 gestart
1600x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog