Steun de spoedeisende hulp van het ziekenhuis Kyenjojo

Steun de spoedeisende hulp van het ziekenhuis Kyenjojo
Joop Berkel

De spoedeisende hulp in dit ziekenhuis heeft echt een zetje in de rug nodig.

 

Na een bezoek aan de spoedeisende hulp van het Kyenjojo General Hospital in Uganda, ben ik deze actie begonnen. Niet te beschrijven, waar de spoedeisende hulp arts mee moet werken. Er komen zo'n 100 patiënten per dag. Het grootste deel heeft alcohol abuses en of malaria. Een klein deel heeft zelfs ebola. Dit ziekenhuis staat op de lijst om gerenoveerd te worden, maar daar kan deze afdeling niet op wachten. De arts, (Tim Theophilus) waarmee ik een deel van de dag heb meegelopen, staat er vaak alleen voor. Ondanks de enorme werkdruk en verantwoording houd hij zich ook bezig, om de afdeling her in te richten, zodat triage sneller en vooral ook veiliger kan. 

Er is 1 ambulance beschikbaar. Het is een Toyota landkruizer. Aan boord is alleen een bank waar de patiënt op kan liggen. Aan monitoring is er slechts een saturatie meter. 

Tja, wat moet ik er nog meer over zeggen. Ik hoop dat deze actie het streefbedrag haalt, zodat het op z'n minst bijdraagt aan herinrichting van de triage kamer. Er staan nu drie zeer gedateerde hoog-laag bedden zonder matrassen. Laten we een begin maken. Het geld wordt rechtstreeks aan de arts overgemaakt zodat er niets aan de strijkstok blijft hangen. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 29/01/2024 gestart
515x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Hospital Kayenjojo

Hospital Kayenjojo

Actie georganiseerd door:

Joop Berkel

Joop Berkel

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 29/01/2024 gestart
515x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog