steun Amparo

steun Amparo

meisje van 15 jaar kan niet meer geholpen worden op klassieke manier om terug te kunnen horen , enkel een hoorinplantaat

 

Amparo is een meisje waarbij een ernstige gehooraandoening aan het rechter oor werd vastgesteld in 2020.Zij onderging hiervoor een ooroperatie rechts. Een jaar later gebeurde een nieuwe ooringreep om te kijken of het gehoor aan de rechterzijde zouden kunnen verbeterd worden .Tijdens deze ingreep werd echter vastgesteld dat het volledige middenoor verkalkt was en er aldus geen mogelijkheid is om het gehoor chirurgisch te verbeteren .Zij zou in theorie goed kunnen geholpen worden met een nieuw beengeleidingshoortoestel , de Osia.

Osia maakt gebruik van digitale stimulatie met een omvormer van piezo-elektisch material .Met dit systeem wordende beschadige gebieden van het oor omzeild en worden de trillingen rechtstreeks naar het slakkenhuis gestuurd.

Dit beengeleidingssysteem kan worden geimplanteerd maar er is geen terugbetaling voorzien via de ziekteverzekering  Het betreft een dure hooroplossing (10.000 euro ) maar zou wel een oplossing kunnen betekenen voor het gehoorprobleem bij Amparo.

Dit is de beschrijving die Prof.Dr.i.Dhooge, diensthoofd ,

beschreven heeft ,

met dank .

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 3/12/2023 gestart
688x bekeken

Actie georganiseerd door:

alain van cauwenberge

alain van cauwenberge

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 3/12/2023 gestart
688x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Hulp
Misbruik melden