Sterk zijn en hulp vragen, gaan wél samen in 1 zin...

Sterk zijn en hulp vragen, gaan wél samen in 1 zin...

Joeri, een jongeman van 38 jaar, heeft enerzijds een prachtige engelbewaarder maar anderzijds een financieel duiveltje...

 
€ 0 ingezameld

Lieve iedereen,

Joeri is een gouden kerel van 38 jaar… 

19 jaar geleden heeft er zich echter een levensveranderende gebeurtenis voorgedaan…
Joeri kreeg een auto-ongeluk en brak hierbij zijn rug ter hoogte van de 4de ruggenwervel. Dit wil zeggen dat hij sindsdien verlamd is aan de onderste ledematen tot aan zijn borst. 

Dat dit geen evident parcours zou worden, wist hij vanaf dag 1. Maar, hij is een VECHTER!! Is nooit bij de pakken blijven zitten, heeft zichzelf telkens uit zijn diepe dalen weten te trekken door zijn sterke karakter!
 

Ondertussen zijn we 19 jaar verder maar het geluk heeft sindsdien nog niet al te vaak aan zijn zijde gestaan. 

Financieel komt er héél wat bij kijken… (Om de 4 jaar een nieuwe rolstoel die meerdere duizenden euro's kost, lichamelijke hulpmiddelen, een sta-stoel, sportrolstoel, aanpassing van de wagen, handbike, extra medische zorgen en ingrepen, … hiervan kan je enkele foto's terugvinden onder het artikel) 

Ook de toegankelijkheid van zijn woning had een upgrade nodig aangezien zijn lichaam ook meer en meer afziet en dus ook aftakelt…

Toen begon deel 2 van zijn financiële last. Na veel wikken en wegen, had hij een aannemer gevonden waarmee het klikte en die op dezelfde golflengte zat, die de menselijke kant in zich naar boven liet komen en tot het uiterste zou gaan om Joeri te begeleiden in zijn verbouwingen… Joeri ging een renovatielening aan bij zijn bank. Maar, na enkele maanden, bleken vele mooie woorden van deze aannemer meer en meer loze beloftes en zelfs grove leugens… Om een lang verhaal kort te maken, deze persoon is er vandoor met grote voorschotten van Joeri! Met als gevolg: een extra lening kon hij niet aangaan, de verbouwingen lagen stil en de financiële problemen stapelden zich op! 

Een depressie lag al een tijdje op de loer maar dit was dé druppel die zijn emmer deed overlopen. 

19 jaar was Joeri aan het vechten tegen mentale strubbelingen, tegen fysieke klachten en beperkingen, 19 jaar lang heeft zijn karakter hem er telkens terug bovenop gekregen. Maar dit, dit was de druppel…

Vandaar mijn initiatief om Joeri financieel een hart onder de riem te steken. Hij is té koppig en té trots om hulp te vragen op eender welke manier. Maar zélf is hij altijd dé persoon die er staat om iedereen te helpen! Van familieleden en goeie vrienden tot zelfs vage kennissen… Als er iemand hulp nodig heeft, met eender wat, dan staat hij er!!! 

Vandaar hoop ik dat AL die mensen die Joeri ooit al geholpen heeft, nu ook eens aan hem denken. ALLES is welkom want zoals men zegt, vele kleintjes samen, maken ook een grote hulp!

Mochten jullie nog extra vragen of opmerkingen hebben, zijn jullie uiteraard welkom om mij hierover te contacteren: dewachterlynn@gmail.com 

 

Alvast mijn/zijn/onze oneindige dankbaarheid!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 24/10/2023 gestart
3661x bekeken

Actie georganiseerd door:

Lynn De Wachter

Lynn De Wachter

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 24/10/2023 gestart
3661x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog