SPRING! Waalre

SPRING! Waalre

Maatschappelijk evenement van en voor alle bewoners uit de gemeente Waalre.

 
€ 0 ingezameld

Organisatie Spring Waalre verkeerd in zwaar weer!

Spring Waalre, het jaarlijks terugkerend festival vòòr en dòòr Waalrenaren verkeerd in zwaar weer!

Hèt maatschappelijke event van Waalre en tegenwoordig misschien ook wel èèn van de bekenste evenementen van het mooie dorp Waalre krijgt voor 2024 het evenement helaas niet van de grond. Door diverse tegenslagen tijdens de laatste editie vind de organisatie het onverantwoord om door te pakken. 'Een hele lastige beslissing' stellen de organisatoren. 'Want wie draagt dit maatschappelijk evenement nou geen warm hart toe?'

Het evenement is voortgekomen uit het verzoek van de gemeente aan haar inwoners en lokale ondernemers om een maatschappelijk evenement te organiseren waarbij de opening van de destijds hernieuwde markt centraal zou staan.

Dat is dan ook waar de huidige organisator, stichting Waalre Bruist, zich destijds hard voor heeft gemaakt. 'In alle jaren dat wij dit mooie evenement tot nu toe hebben mogen organiseren hebben we nog geen enkel jaar een positief resultaat kunnen behalen.' Verteld de organisatie

'Maar dat is ook niet waar we het evenement voor organiseren.' We willen graag een maatschappelijke bijdrage leveren aan onze gemeente en nog veel belangrijker aan diens inwoners.

De mensen verbinden en laten genieten, op een laagdrempelige wijze. Gezien de grote interesse uit het dorp naar een volgende editie en het grote aantal vragen dat wij als organisatie krijgen, merken we dat jullie als Waalrenaren ook uitkijken naar dit event en weer willen genieten van de diversiteit die het evenement te bieden heeft. Ook al onze vrijwilligers lopen met jeukende handen om een volle week van fysieke voorbereiding en hoop gezelligheid te gaan beleven.

De organisatie wil de 5de editie dan ook maar wat graag organiseren. 'Er is zeker geen tekort aan motivatie, doorzettingsvermogen en goede zin, echter, de editie 2023 is een flinke tegenvaller geweest.'

Dit had allerlei reden waar we als organisatie niet direct invloed op hadden. Gemaakte afspraken werden niet of slecht nagekomen, regelgeving vanuit de gemeente zorgde voor aanzienlijke additionele en onvoorziene kosten, sponsorgelden vielen tegen, extra kosten door de slechte weersinvloeden en het herstel/ toegankelijk houden van het terrein om het evenement door te kunnen laten gaan.

'De afgelopen periode heb we alles-op-alles gezet om deze achterstand in te lopen.' Verteld de organisatie. 'We hebben gekeken naar een mogelijke samenwerking met de Gemeente Waalre, met diverse sponsoren rond de tafel gezeten als ook allerlei fondsen aangesproken om een invulling te vinden om de geleden kosten te kunnen dekken.' Dit alles heeft tot op heden helaas niet mogen resulteren in een positief resultaat, waardoor we Spring Waalre in 2024 helaas geen doorgang kunnen laten vinden. Een domper voor de organisatie en de grote groep vrijwilligers, maar het is helaas niet anders...

Maar, we willen niet opgeven! De tijd die we nog hebben is te kort! Dit maakt het dat we andere mogelijkheden hebben onderzocht om de 5de editie van het evenement doorgang te laten gaan in 2025.

Daarom starten we een Crowdfunding actie.

Wij zijn de mening toegedaan dat we alleen door met de inwoners samen onze krachten te bundelen het gaat lukken om dit maatschappelijk evenement voort te kunnen zetten.

Daarom hebben we de vrijwilligers, de sponsoren, de gemeente en alle bewoners van de Gemeente Waalre nodig! We doen hiermee een beroep op jullie allemaal en vragen jullie om een vrijwillige bijdrage te doen via dit platform om de editie van volgend jaar mogelijk te kunnen maken.

Wat zou het geweldig zijn als we in 2025 als organisatie samen met jullie kunnen proosten op ons lustrum!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 14/03/2024 gestart
173x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Stichting Waalre Bruist

Actie georganiseerd door:

Tom Bogers

Tom Bogers

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 14/03/2024 gestart
173x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog