S.O.S Graag Uw hulp om onze lieve Simba te verlossen van haar ernstige pijn

S.O.S Graag Uw hulp om onze lieve Simba te verlossen van haar ernstige pijn
Valerie Mostrey

ERNSTIGE-heupdysplasie aan 2 heupen van Puppy van bijna 8 maand, ons liefste gezinslid en beste vriend van Luna.

 

Simba is geboren op 03 Juni 2023, ze is een kruising van een Border Collie en een Golden Retriever 12 weken later mocht ze ons gezin vervoegen. Simba is onbeschrijfelijk lief en aanhankelijk. Luna onze Golden Retriever voedde haar op alsof het haar eigen puppy was. Nu zijn ze de allerbeste onafscheidelijke vriendjes. Onze dochter en autistische zoon hebben een supergoede band met haar omdat ze zo lief is. 

Toen ze 6 maand oud was lieten we haar steriliseren om baarmoederkanker bij oudere leeftijd te vermijden. Maar tot dagen na de sterilisatie bleef ze janken en ze geraakte niet meer uit haar mand. Na verschillende dierenartsbezoeken pijnstillers en ontstekingsremmers begon ze zeer moedig met het plaatsen van de eerste stapjes. Maar dit ging niet goed, het manken ging van kwaad naar erger en spelen met Luna lukt enkel nog al liggend vanuit haar mand.

Ten einde raad hebben we een Orthopedist-Dierenarts opgezocht, na een uitgebreid lichamelijk onderzoek zei hij ons dat hij haar absoluut naar Radiologie moest meenemen. Toen hij ons tegemoet kwam op terugweg met Simba op een karretje sprak zijn gelaat boekdelen. het verdikt was ernstige heupdysplasie aan beide heupen “ik werk nu meer dan 20jaar en ze behoort zeker tot de top 4 van de slechtste dergelijke gevallen dat ik in gans mijn carrière meemaakte, Ze heeft gewoonweg geen heupen, dit is zeker erfelijk, fokkers zwaar in de fout. Simba moet zeer erge pijn lijden. Er zijn maar 2 opties haar dringend opereren of haar laten inslapen, tot aan de operaties moet ze zware pijnmedicatie blijven nemen, Diagnose heupdysplasie graad E, Therapie advies THR of FHNO”. Dit kreeg ik te horen op de dag van mijn verjaardag, ik zakte ineen van verschot en verdriet.

Twee nieuwe heupen/heupprothese en nazorg met revalidatie zou ons 14.000Euro kosten. Dit is voor ons een ondenkbeeldig bedrag. De Arts begrijpt onze situatie en hij kon nog één mogelijkheid voorstellen om Simba een leven met minder pijn te geven en dit is het afzagen van het bot dat normaal in de heup-kom beweegt. Een hond kan op deze manier een soort van bindweefsel aanmaken en toch nog bewegen zonder pijn. Prijskaartje van dergelijk operatie met de nodige radiologie, pijnmedicatie en nazorg +/- 3000€.

Voor ons is dit nog altijd een onmogelijk bedrag, maar we hopen dat jullie ons kunnen helpen Simba haar leven te redden en haar te verlossen van de pijn. Simba is de allerliefste hond en we willen haar niet kwijt. Lieve groetjes van ons gezinnetje en vele lieve pootjes van Simba en Luna.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 29/01/2024 gestart
431x bekeken

Actie georganiseerd door:

Valerie Mostrey

Valerie Mostrey

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 29/01/2024 gestart
431x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden