Rotary Challenge 2024

Rotary Challenge 2024
Feline Van Veen

Vrijdag 18 oktober 2024 vertrekt een bijzonder hulpkonvooi naar The Gambia! Help ons mee!

 

Ja je leest het goed! Een nieuw jaar, een nieuwe steunactie. En nu wel een hele bijzondere… 

Mijn vriend Jesse en ik gaan dit jaar meedoen met de Rotary challenge!

Over de Rotary challenge:
Vrijdag 18 oktober 2024 vertrekt vanuit Zwijndrecht een karavaan met auto’s naar Gambia. Deze karavaan, te beschouwen als een bijzonder hulpkonvooi, is een initiatief van Tineke Ruijter van Rotaryclub Zwijndrecht e/o. In Gambia worden de auto's afgestaan en geveild voor het goede doel. De karavaan bestaat uit goede tweedehands auto’s die in Gambia bij opbod worden verkocht. In de auto’s worden zoveel mogelijk hulpgoederen, zoals kleding, schoolspullen en medische materialen meegenomen. Ook voor projecten in Mauritanië en Senegal.

De opbrengst is voor Stichting Scholenplan Gambia. Deze stichting bouwt en onderhoud scholen en ondersteunt leerlingen en schoolbesturen in Gambia. Tegenwoordig ligt de nadruk op het 'Excellent Student Program' en worden meisjes die goed kunnen studeren maar dat niet kunnen betalen door de stichting ondersteunt. 
Goede studentes worden in staat gesteld om door te leren, zelfs tot en met de universiteit.

Kortom een prachtig doel waar wij ons met veel passie voor in willen zetten. Door te doneren via deze steunactie help je ons bij het aanschaffen van een auto, die dus in Gambia wordt geveild en het geld gaat naar Stichting Scholenplan (Een auto betekent vaak een inkomen voor een hele familie)! En het hele avontuur hieromheen; denk aan hulp aan clinics die wij onderweg zullen tegenkomen maar ook praktische zaken als benzine! 
 

Naast het doneren zijn ook verschillende soorten medische/school/IT spullen van harte welkom! De volgende items zullen wij zoveel mogelijk (proberen) mee te nemen:

  • Medisch materiaal (voor het Lamin health center, post in Boulounoir, post in Niagha Peul en klein brandwonden centrum in Gambia
  • Automaterialen (voor MecSac, een project waar straatjongens worden opgeleid tot automonteur)
  • (kinder)kleding en schoenen (voor New Life Family weeshuis)
  • Naaimachines (Gampads project)

Zou je iets van bovenstaande punten graag willen doneren (of heb je een vraag) stuur mij dan een bericht via; 0681007273

Wij kunnen niet wachten om dit avontuur aan te gaan, help jij ons mee?

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 3/05/2024 gestart
300x bekeken

Actie georganiseerd door:

Feline Van Veen

Feline Van Veen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 3/05/2024 gestart
300x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog