Rescue hondenopvang Beti Shej Noord-Macedonië

Rescue hondenopvang Beti Shej Noord-Macedonië
Romy Krijger

Hey!🐶❤️ Inzamelingsactie voor de honden in Macedonië. Hulp hard nodig voor sterilisatie, castratie, voeding, medicatie enz!

 

Lieve mensen,

Mijn naam is Romy Krijger, afkomstig uit Hoedekenskerke. Vorig jaar zomer ben ik op vakantie geweest in Noord-Macedonië. Mijn hart is gebroken qua dierenleed. Door de hoeveelheid straathonden ben ik in mijn vakantie in het asiel gaan helpen bij Beti Shej gelegen in het plaatsje Struga. Ze neemt de zorgt voor honderden honden op haar. De enige hulp die ze krijgt is van haar moeder die de nodige gezondheidsproblemen heeft. De opvang leeft voort uit giften. Beti Shej (eigenaresse opvang) en haar moeder hebben hier hun levensmissie van gemaakt. 

Macedonië is een arm land, waardoor dierenarts kosten en benodigdheden voor een huisdier in verhouding met de inkomsten niet in proportie zijn. Ook is de omgang met dieren zo gesteld dat vele inwoners weinig sentiment kennen voor de dieren. Ook vanuit Albanië worden honden vaak in Macedonië gedumpt. Hoe mooi zou het zijn om een groot project op te starten om de zwerfhonden te steriliseren en castreren? Alleen zo komt er einde aan de overpopulatie van de straathonden. Structureel is er een groot gebrek aan de juiste middelen zoals onder andere voedsel, medicatie, dekens en kleden voor tijdens de winter. Om te kunnen voorzien in deze middelen jullie hulp hard nodig!

De bijgevoegde foto's zijn in de zomer genomen. Dan hebben ze het geluk van de bomen. Helaas nu is kou gearriveerd, sneeuw en vriest het in de nacht. 

Iedere dag worden er honden gedumpt. Nu is de winter begonnen en zitten er veel oude, gehandicapten honden en andere honden met gezondheidsproblemen. Ze heeft hulp gevraagd voor jasjes, zodat de honden het warm hebben. Alle spullen die je kunt missen ter donatie zijn welkom, zoals jasjes, dekens, speeltjes enz. Qua voer is er limiet hoeveel er de grens over mag, dus dat liever niet.

Naast spullen zijn donaties zeer welkom! Hulp is heel hard nodig! Er zijn verscheidene honden met gezondheidsproblemen (zie video). Ook is er op de video te zien hoeveel honden er op vuilnisbelten leven en dagelijks sterven door honger, ziektes, kwellingen wanneer de darmen geperforeerd zijn door iets gevaarlijks wat ze hebben gegeten. De dieren zoeken wanhopig eten/drinken tussen plastic, rubber, metaal en andere gevaarlijke materialen (https://fb.watch/pSurr6w7iT/) 

Er zijn veel honden die zorg nodig hebben. Laten we zorgen dat zij de zorg van de dierenarts kunnen krijgen en een forever home kunnen vinden in 2024!🙏 

Heel graag willen we een pakket aan haar aanbieden aan Beti ter ondersteuning! De happy bus brengt adoptiehonden rond in Europa en kan de spullen ophalen. 

Alle hulp is welkom! Samen kunnen we het leven van deze lieve viervoeters verbeteren!  Willen en kunnen jullie helpen met deze inzamelingsactie? Laat we de kerstgedachten voortzetten en de wereld een mooiere plek maken!  

Wat gebeurt er met jouw donatie?

• Aanschaf voer

• Sterilisatie / Castratie

• Inentingen

• Chip en paspoort (in geval van adoptie)

• Operatie

• Medicatie

• Onderhoud / reparatie van de opvang

• Verdere opbouw van degelijke hokken

• Aanschaf van dekens voor in de strenge winter

Ook opvanggezinnen zijn hard nodig om stapsgewijs een forever home te vinden!

 

Bedankt, donaties redden levens! 🐾"

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 28/01/2024 gestart
588x bekeken

Actie georganiseerd door:

Romy Krijger

Romy Krijger

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 28/01/2024 gestart
588x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden