Reef Renewal Curaçao

Reef Renewal Curaçao
Noura Khiri

Help mee! doneer voor materialen om Coral Nursery''s (koraal babykamers)te bouwen en te onderhouden bij Reef Renewal Curaçao

 

Bon Bini duikers en oceaan liefhebbers.

Danki dat jullie de tijd hebben genomen om een kijkje te nemen op deze steunactie pagina. 

De Opwarming van de aarde is een hot topic over de hele wereld. Maar weten we ook dat juist onze geliefde oceanen hier het meeste onder lijden? Koraalriffen verdwijnen in een oogopslag. De afgelopen 30 jaar zijn meer dan 50% van onze koralen wereldwijd afgestorven. 

Als je dan bedenkt dat onze oceaan ongeveer 90% van de warmte van de aarde opneemt.  En wereldwijd 30% co2 uitstoot filtert zal dit in de toekomst catastrofale gevolgen hebben voor onze planeet en zijn bewoners en voornamelijk de koraalriffen.

Een koraalrif is een belangrijk ecosysteem. Minder dan 0,1% van het oceaan oppervlakte bestaat uit koraalrif  25% van het leven in de zee vindt plaats in en tussen deze riffen. Duizenden soorten vissen, weekdieren, kreeftachtige, sponzen, mantel en neteldieren , die wij allen zo graag bewonderen bewonen deze riffen. Maar niet alleen zijn koraalriffen en zijn bewoners mooi om te bekijken, ook zijn zij belangrijk voor kustverdediging en visserij.

Door stijgende temperaturen, verzuring van de oceaan, vervuiling van zeewater, overbevissing en andere menselijke invloeden zullen we als we niets doen over een aantal jaar niet meer kunnen genieten en gebruik maken van dit wonderlijke ecosysteem.

DE MISSIE

De missie van Reef Renewal Curaçao is het beschermen en herstellen van koraalriffen op Curaçao. We proberen de lokale en internationale gemeenschap te trainen, te betrekken en te inspireren door middel van vrijwilligerswerk, educatieve evenementen en outreach. 

Om nieuwe nursery’s te bouwen en te onderhouden hebben zij verschillende materialen nodig.

Door mijn liefde voor de oceaan en zijn koraalriffen als wel de bewoners hiervan, wilde ik graag mijn steentje bijdragen door te gaan helpen deze ecosystemen te redden en te gaan wederopbouwen. 

In Nederland zijn we ons vaak niet bewust van dit wonderlijke ecosysteem en ik wilde graag leren hoe wij meer kunnen doen om deze onderwaterwereld te behouden. Op deze manier ben ik persoonlijk betrokken geraakt bij Reef Renewal Curaçao.

Reef Renewal Curaçao bouwt nursery’s (babykamers) voor koralen en door middel van fragmentatie kunnen deze koralen sneller groeien. Zo kunnen wij, steeds meer koraal terug geven aan de zee. dit heeft een zeer positief effect op de biodiversiteit.

Hiervoor is niet alleen menselijke inspanning nodig maar ook veel materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, cleaning tools, boeien, touwen en nog veel meer.

Om nog meer Nursery’s te kunnen bouwen zijn we afhankelijk van donaties. Nu ik hier ben zie ik hoe moeilijk t is om  de financiële middelen te bemachtigen om deze materialen aan te schaffen. Daarom heb ik deze actie pagina in het leven geroepen. 

Ik hoop dat de duik community in Nederland en iedereen die dit mooie stukje natuur aan zijn hart gaat een donatie wil doen zodat Reef Renewal Curaçao door kan gaan met het bouwen van meer nursery’s en een groot gedeelte van de riffen kan herstellen.

Door gezamenlijke inspanningen is er nog hoop voor onze koraalriffen.

Meer weten, check de website: https://www.reefrenewalcuracao.org

Macha danki

Noura & Reef Renewal Curacao.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 14/11/2022 gestart
1200x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Reef Renewal Foundation Curaçao

Reef Renewal Foundation Curaçao

Actie georganiseerd door:

Noura Khiri

Noura Khiri

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 14/11/2022 gestart
1200x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog